Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Vilde huslejestigninger i Nordhuset

I de seneste år er huslejen for erhvervslejerne på sidegaden Richard Mortensens Vej 78 A-G blevet præsenteret for huslejestigninger på 2500-5000 kroner pr. måned. Og i år stiger huslejen yderligere med 10,33 procent. Butikker og restauranter er truet på deres eksistens, og overvejer en fælles opsigelse.

I en fælles henvendelse har forretningerne truet med en samlet opsigelse, hvis ikke udlejeren vil sætte stigningerne ned.

Sidste år inførte den tidligere S-regering et loft på huslejestigninger på fire procent for boliglejere. Men erhvervslejere er ikke omfattet af loftet, og derfor kan og derfor kan de uden videre sætte lejen op med 10,33 procent,

Chelina Pedersen, som driver træningsstedet ‘Workout Pedersen’ fortæller at hun har  fået en huslejestigning på 2800 kroner pr. måned. Lejen er steget med 6000 kroner siden han åbnede i september 2020.
“Vi er i dialog med Cobblestone og ejerne af bygning. Men det tegner ikke godt. Vi er meget ramt – alle erhverv i denne række,” skriver hun på Facebookgruppen Ørestad Syd & Arenakvarteret.

Cobblestone vil ikke svare
Det er ejendomsadministratoren Cobblestone som har varslet stigningerne. Men Cobblestone er administrator og ikke ejer af Nordhuset, hvor forretningerne ligger.

Bygherrer af Nordhuset er Arkitektgruppen (AG) og Nordic Real Estate Partners, (NREP). Men bygningen blev sidste  år solgt til det hollandske investorfirma Orange Capital Partners.

This describes the image
“Indtil videre har vi på Sensu Sushi ikke sendt regningen videre til forbrugerne, da vi vil være med til at bryde den onde spiral. Men det kan vi nok snart ikke længere holde til, desværre,” udtaler Loke Busch fra Sensu Sushi.  Foto: Sensu Sushi

Cobblestone oplyser i en mail til Ørestad Avis, at “Kontraktlige forhold herunder regulering af leje er reguleret i lejekontrakten indgået mellem parterne, og vi kan således ikke udtale os om specifikke forhold”.

Fuldstændig uhørt
Loke Busch fra Sensu Sushi er også en af lejerne, og han er helt med på at der ikke som i udlejekontrakter til private lejere et øvre loft for lejestigninger.

Men stigningen kommer meget uheldigt, da udgifterne til vareindkøb, strøm mv. også er steget eksplosivt.

“Da vi som lejer selv betaler for drift, energi, vedligehold mv. er det derfor fuldstændigt uhørt at få huslejestigning i den størrelse. For Sensu betyder det en huslejestigning på over 5.000,- pr. måned,” skriver han.

Vil ikke bidrage til inflationen
Loke Busch er generelt imod at bidrage til ‘inflationsspiralen’ men føler sit tvunget til selv at sætte priserne op.

“Indtil videre har vi på Sensu Sushi ikke sendt regningen videre til forbrugerne, da vi vil være med til at bryde den onde spiral. Men det kan vi nok snart ikke længere holde til, desværre”.

Modige detailudviklere søges
Peter Hjorth, medlem af Ørestad Syd Borgerforening og Amager Vest Lokalduvalg, opfordrer til at borgerforeningen går i dialog med udlejerne i Ørestad Syd.

Han mener at når Asger Jorns Alé skal udvikles med butikker, så skal man finde en detailudvikler, som vil investere i en klynge af butikker.

“Vi må kunne gøre som Solstra i Bella Kvarteret som åbner flere butikker snart. Vi må prøve at få nogle udviklere på banen, som vil hjælpe butikkerne på vej. Ellers er jeg bange for at Asger Jorns Alle ikke bliver i nærheden af, hvad man ønsker sig,” udtaler Peter Hjorth.

Close