22-årig i grundlovsforhør: Dræbte mindst tre i Field’s

Den 22-årige mand, som politiet sigter for skuddrabene i Field’s – er mandag kl. 13 fremstillet i grundlovsforhør. Dørene er blevet lukket for publikum og presse. 

Manden er sigtet for manddrab, forsøg på manddrab og overtrædelse af Straffeloven paragraf 192 a.

Skyderiet har kostet tre mennesker livet og såret yderligere fire. Én er fortsat i kritisk tilstand. Skyderiet fandt sted to steder i Field’s. Flere skud blev affyret ind i menneskemængden i shoppingcenteret. Andre fortæller, hvordan de gemte sig på toiletter eller flygtede ud af bagindgange.

11 minutter efter politiets ankomst blev en 22-årig “etnisk” dansk mand anholdt med en riffel, kniv og ammunition på sig. Anholdelsen skete ved Ove Arups Vej ved motorvejsnedkørslen udenfor Field’s. Manden havde muligvis også en pistol på sig.Ifølge politiet er manden “perifert kendt” af politiet i forvejen, men ikke for noget alvorligt.

På et pressemøde mandag morgen kom det også frem, at han er kendt i psykiatrien. Foreløbige efterforskning peger på, at den mistænkte har arbejdet alene, men kan endnu ikke endeligt afkræfte, at han har fået hjælp.

Den omfatende politiaktion i Ørestad betød af mange beboere og hotelgæster ikke kunne komme tilbage til deres boliger og hotelværelser søndag aften. Det forlød dog at det var muligt at komme ind i Ørestad City til fods via broerne over Nordre Landkanal.

TIDSLINIE SØNDAG 3. JULI

Kl. 19.32
Metroen er indstillet mellem DR Byen og Vestamager Station.

18.59:
TV2 viser billeder af en tilskadekommen, som køres væk på båre foran Field’s.

KL. 18.44
Et andet vidne: Hørte i alt fire skud.  “Ved det første skud kastede man sig ned på gulvet. Efter sidste skud begyndte der at lyde en brandarlarm, der også bad folk om forlade centret. På vej ud så vidnet et skudhul i et butiksvindue” (eb.dk).

Københavns Politi skriver kl. 18.43:
“Vi er fortsat til stede, der er afgivet skud og flere personer er ramt. Vi arbejder på stedet. Personer i Field’s skal blive og afvente politiet. Alle andre personer skal holde sig væk fra Field’s”.

KL. 18.23
Én person er angiveligt anholdt (eb.dk)

Kl. 18.22
Ej øjenvidne fortæller til eb.dk at en pige er blevet skudt.

Kl. 18.12
Ifølge kilder som TV2 har talt med, har politiet givet folk i centeret besked om at ‘gemme sig’. Politiet har ikke bekræftet disse oplysninger.
TV2 møder en kvinde ved Hannemans Allé som sidder i vejkanten og er i dybt chok. Hun havde været i Field’s da episoden fandt sted…

Der er i aften koncert med Harry Styles i Royal Arena.

17.50
Kort før kl. 18 kunne eb.dk oplyse at der var adskillige politibiler, redningskøretøjer og helikoptere omkring til Field’s i Ørestad City og at veje var afspærret.

Et vidne har oplyst til eb.dk at vedkommende hørte lyde fra skud, der kom fra Food Lounge på Plan 2. Vidner fortæller at der lød op til 15 skud.
“Jeg kunne se, at en stor gruppe mennesker på måske 150 personer kom løbende ud fra Field’s”, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Kl. 17.35
Søndag klokken 17.35 modtog Københavns Politi anmeldelser om skyderi i Field’s. Der blev med det samme sendt patruljer til stedet, hvor flere personer var ramt af skud.

Close