26 kæmpevindmøller kan komme plads ‘rimeligt hurtigt’

Københavns Kommune har godkendt Aflandshage Vindmøllepark som allerede fra 2026 kan levere strøm til omkring 300.000 husstandes forbrug.

Aflandshage Vindmøllepark kommer til at ligge midt ude i Køge Bugt – og vil bestå af 26 havvindmøller med en effekt på 11 MW hver. Det betyder at parkens kapacitet bliver seks gange større ned vindmølleparken på Middelgrunden.

De 220 meter høje vindmøller er bestilt hos vindmølleproducenten Siemens Gamesa, og anlægget af havvindmølleparken kan sket relativt hurtigt. Havbundsundersøgelserne i Øresund er allerede i gang, så anlægsarbejdet af vindmølleparken kan begynde i 2025. Aflandshage Vindmøllepark kan være i fuld drift i 2026.

”Vi har brug for enormt meget strøm til den grønne omstilling. Vi skal ikke bare erstatte den sorte strøm med vedvarende energi, vi skal også bruge meget mere strøm. Til varmeproduktion, til landtransport, til landstrøm til skibe og til fremtidens brændstof til både fly og skibe. Det er jeg glad for, at vi nu kan bidrage til i København”, udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

HOFOR er bygherre og operatør af vindmølleparken Aflandshage, som bliver det største af HOFORS sol- og vindprojekter.

Vindmøllefundamenterne skal etableres på havbunden. Denne løsning vurderes at give optimale betingelse i forhold til at skabe et kunstigt stenrev omkring møllerne – til gavn for havbiologien i Øresund og Køge Bugt.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »