6 enkle tips til besparelser i hverdagen

sponsor enkle tips til besparelser i hverdagenBruger du for mange penge i hverdagen, men er i tvivl om, hvor du skal spare? Så er du langt fra den eneste. Det kan være svært at vurdere, hvor i din privatøkonomi, du kan spænde bæltet ind. Vi giver dig her 6 simple tips, der kan hjælpe dig med at spare penge i hverdagen

1. Læg et budget
Som det første skridt på vejen, er det væsentligt, at du lægger et klart budget over din økonomi. Dette gør du ved at samle alle dine udgifter og indtægter, hvorudfra du får kendskab til det beløb, du har til rådighed hver måned. Når først du har dannet dig et overblik over din privatøkonomi, kan du bedre tage stilling til hvilke faste eller variable udgifter, du med fordel kan skære ned på. Således undgår du også at leve over evne, hvilket mindsker risikoen for at opbygge store gældsposter.

2. Spar på dine faste udgifter
Faste udgifter som forsikringer, medlemskaber og et mobilabonnement optager typisk en stor del af budgettet, hvorfor du med fordel kan gå på jagt efter billigere løsninger på disse ydelser. Der er mange penge at spare hver måned, hvis du eksempelvis forsøger at forhandle dig til en billigere forsikring hos dit forsikringsselskab, eller skifte over til et selskab, der kan give dig et bedre tilbud. Derudover kan det betale sig at overveje et billigere mobilabonnement, der stadig dækker dine fornødne behov.

3. Skriv en indkøbsliste
Det er alt for nemt at fylde indkøbsvognen op med ting og sager, du måske ikke har brug for. Har du en tilbøjelighed til at impulskøbe, kan du spare mange penge ved at skrive en indkøbsseddel, og holde dig til den, når du handler ind. Således undgår du at falde i impulskøbsfælden, hvilket kan betyde store besparelser hver måned.

Det bliver desuden langt nemmere at skrive en indkøbsliste, hvis du har fastlagt en ugentlig madplan. Derved kan du også samle indkøbet til én gang i ugen, hvilket både mindsker dit impulskøb samt giver dig mulighed for at spare penge på storkøbstilbud.

4. Sælg ud af dine ting
Har du et par outfits i klædeskabet, som blot hænger og samler støv? Og er din garage fyldt op med genstande, du ikke længere bruger? Du kan nemt indtjene lidt ekstra penge ved at rydde ud i gemmerne, og sætte de ting til salg, som andre måske kan få glæde af. I dag findes der en lang række netsider, hvorfra du kan sælge dine brugte genstande. Benyt eventuelt Den Blå Avis til at sælge din ubrugte kontorstol, og sæt din aflagte sommerkjole til salg på Trendsales. Det er ikke blot en befrielse at rydde ud i hjemmet – du kan også nemt og hurtigt få lidt ekstra penge på kontoen ved at sælge ud af dine ting.

5. Lån i stedet for køb
Det er blevet mere og mere populært at leje bil, bøger og andet frem for at købe. Det siger sig selv, at køb kræver en større udskrivning end lån eller leje. Søger du en ny roman at give dig i kast med, kan du med fordel låne en god bog på biblioteket helt gratis i stedet for at spendere flere hundrede kroner på selv samme bog. Derudover kan det i nogle tilfælde også betale sig at lease en bil frem for at købe. Dette afhænger dog af dit behov. Har du kun brug for en bil i en kortere periode med et bestemt kilometertal hver måned, vil leasing være en ideel løsning til dig.

Planlægger du desuden dit eget bryllup, dit barns konfirmation eller en anden højtidelig begivenhed, kan du spare mange penge ved at leje tøjet i stedet for at eje det efter brug. I mange tilfælde får du sjældent iført dig bryllupstøjet igen, hvorfor du måske kan “nøjes” med leje. Er du dog fast besluttet på at eje, kan et lån være den mest oplagte løsning. Husk dog her at brug lånsammenligningstjenester som Fair-laan.dk. Således sikrer du dig, at du får ikke blot får hurtig udbetaling på lånet – men også den bedste pris.

6. Vær kreativ
Selvom det er langt nemmere at vælge en færdiglavet buket som værtindegave, købe morgenbrød fra bageren og få en personlig træner til at piske dig rundt i fitnesscentret, kan du spare mange penge ved tænke kreativt. Lav eksempelvis dine egne værtindegaver, bag dit eget brød og tag en løbetur med en veninde. Det kan betale sig at vælge de kreative løsninger frem for at tage den nemme udvej.

Translate »