Årets Fællesskabspris til Ørs Venner på Ørestad Plejecenter

For syvende år i træk uddelte Københavns Kommune Årets Fællesskabspris til frivillige, der gør en helt særlig forskel for enten københavnernes sundhed eller for de ældres livskvalitet. I år var det de frivillige på byens plejehjem og aktivitetscentre, der blev fejret.

Traditionen tro blev frivilligheden fejret i fredags på Rådhuset. Årets Fællesskabspris hylder de frivillige, som gør en særlig forskel på byens plejehjem, aktivitetscentre og i hjemmeplejen.

Bedømmelsesudvalget bestod af Ældrerådet og medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget, Yildiz Akdogan (S). 

Og for første gang i Fællesskabsprisens historie var det ikke muligt for udvalget at vælge én enkelt vinder. Derfor fik alle nominerede Årets Fællesskabspris for deres store indsats. 

Et hav af aktiviteter

En af vinderne er såleds ‘Ørs Venner’ på Ørestad Plejecenter.

Ørs Venner står hver onsdag hele sommeren for at starte grillen, og når vinteren står for døren, rykker arrangementet inden døre.

“Ørs Venner har gennem ti år har været katalysator for et hav af aktiviteter på Ørestad Plejecenter. Gennem loppemarkeder og banko samler de penge ind til at lave endnu flere festlige indslag for beboerne,” udtaler Yildiz Akdogan i forbindelse med overrækkelsen. 

Ud over et diplom og lidt lækkerier modtager vinderne også 10.000 kr., som de kan bruge til en fest, en udflugt eller en kæmpe lagkage til dem, beboerne og de ansatte. 

Per Vers på prøve

Festlighederne foregik også i år i festsalen på Rådhuset. Salen var pyntet op med hvid dug og fint musselmalet stel. 

Flere af plejehjemmene, der havde nomineret deres frivillige, var dukket talstærkt op til fejringen. Festsalen var derfor fyldt med både frivillige, beboere, medarbejdere og pårørende.

Dagens underholdning blev leveret af Per Vers, som er kendt for at rappe og rime uden forberedelse – alt er improviseret med publikums hjælp. De frivillige satte dog Per Vers på en prøve med stikord som ”LGBT-bingo” og ”offentlig værnepligt for seniorer”.

Nærvær og humør

Ligesom Ørs Venner samarbejder en lang række foreninger, organisationer og lokale frivillige hver eneste dag med plejehjem, aktivitetscentre og hjemmepleje.  De møder  troligt op til fællesspisninger, sang-eftermiddage, cykelture og julefester på byens plejehjem og aktivitetscentre. 

Uanset hvor de er frivillige, så er deres formål det samme: de bidrager med hjælpende hænder, nærvær og godt humør. 

Ifølge Yildiz Akdogan er  det med til at give de ældre et bedre og længere liv.

“Det kan være svært at måle værdien af fællesskaber – og alligevel ved vi alle sammen godt, at de færreste kan trives uden. Og vi ved faktisk også fra forskningen, at mennesker, som indgår i relationer og fællesskaber lever længere og ikke nok med det, de har det også bedre i deres lange liv,” mener hun.

De seks vindere er:

Ørs Venner på Ørestad Plejecenter

Jette, frivillig på Bryggergården

Marianne, frivillig på Nybodergården

Regnbuestundens frivillige på Slottet

De frivillige på Hjortespring Plejehjem

Herreklubben Søløverne på Sølund.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »