Amager Vest får flere unge

Amager Vest er en bydel med befolkningstilvækst, og det gælder især for de unge under 18 år.

Tal fra Københavns Kommune viser, at der forventes en stigning på over 10 procent i antallet af unge frem mod 2030.

I løbet af 2020’erne vil bydelen Amager Vest få cirka 2000 flere 0-9 årige og 1000 flere 10-19 årige. Væksten sker især i Ørestad. Det stiller krav til at bydelen stiller flere tilbud til rådighed for børn og unge. (Kilde: Amager Vest Lokaludvalg/Statstikbanken i Københavns Kommune)

Amager Vest Lokaludvalg arbejder for flere idræts- og kulturtilbud, som henvender sig til de unge under 18 år. Man vil også skabe flere lokale aktiviteter som f.eks. rekreative områder. Men det skal gøres i samarbejde med de unge.

Over en måned har lokaludvalget arrangeret workshops, hvor 7. og 8. klasseelever har udforsket bydelen, tegnet med en arkitekt og skabt deres egne videoer med projektidéer.

Der er også gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt 400 elever på fire folkeskoler i Amager Vest. Der har også været møder med andre aktører, der arbejder med unge i bydelen, fx Ungeråd, Ungeværk, Ungdomsskolen og elevråd.

I starten af det nye år vil lokaludvalget præsentere et katalog med alle de unges egne idéer for lokale aktører og politikere.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »