Artist Talk og musik på Simian i april

I april får kunsthallen Simian i Ørestad City besøg af den britiske kunstner Ghislaine Leung, der i øjeblikket udstiller på Simian. Senere kommer Catherine Christer Hennix og opfører musik med en version af hendes nydannede Kamigaku Ensemble

Ghislaine Leung vil præsentere sin praksis igennem sin igangværende talk serie Questions. Leungs værker udnytter ofte de omkringliggende strukturer – udstillingsrum, tidsmæssig varighed, regional placering eller organisatoriske partnere – som grænser, der udfoldes gennem sæt af betingelser for hver enkelt institutions udførelse af værket.

I sine ‘Questionstalk’s tager kunstneren strukturen og kravet til artist talk’en op til revision, idet hun stiller krav om, at der ikke skal gives nogen præsentation, men at der i stedet kun skal stilles spørgsmål, som Leung vil besvare i overensstemmelse hermed.

Senere i april præsenterer Simian og Blank Forms den svenske kunstner, komponist, digter og matematiker Catherine Christer Hennix (f. 1948), samt en reduceret version af hendes nydannede Kamigaku Ensemble.

De vil opføre et nyt værk, hvor præcist afstemte og kontinuerligt vedholdte toner på trompet og shō – et japansk fri-rørblads-mundorgel – harmonisk samles i en indramning af intervalske modaliteter, delvist skabt af elektronisk forstærkede kombinationstoner.

Denne version af ensemblet inkluderer Ellen Arkbro på trompet, Marcus Pal på elektronik og Hennix på shō. Marcus Pal er musiker, lydkunstner og komponist, der på teoretisk og filosofisk vis skriver om lyd og bevidsthed. Ellen Arkbro er en musiker, lydkunstner og komponist, der arbejder med intervalharmoni og installation. Arkbro komponerer musik for både akustiske instrumenter, syntetiske lyde og kombinationer af begge.

Hennix udviklede de underliggende principper for Kamigaku Music (2022 – i dag) i en række værker produceret i 1970’erne, sammen med sin Stockholm-baserede gruppe The Deontic Miracle. Hun satte disse tidlige kompositioner, inspireret af japansk hofmusik og langstrakt modal jazz, i en instrumentering af renæssanceoboer og sheng, en kinesisk udgave af den japanske shō.

Lørdag 1. april, 2023. kl. 15.00
Den britiske kunstner Ghislaine Leung, der i øjeblikket udstiller på Simian, vil udfolde sin praksis i form af en performativ artist talk. Der er gratis entré og reservation er ikke nødvendig.

Onsdag 26. april, 2023. kl. 19.00-23.00
Simian og Blank Forms præsenterer en koncertaften med den skelsættende komponist Catherine Christer Hennix med Ellen Arkbro og Marcus Pal. Entry: 90 kr. Buy tickets here

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »