Asgers Have ønsker sig en ‘dome’ på taget

27. april er der generalforsamling i Asgers Have Tagfarm. Foreningen arbejder for at lave ‘verdens bedste tagfarm’ på taget af det kommende P-hus Asger Jorn. Visioner er der mange af, men forhandlingerne med kommunen står i stampe.

Skal vi nøjes med nyttehaver eller skal vi have en Dome?

Det spørgsmål stiller foreningen Asgers Have Tagfarm sig i disse dage. 

“I Asgers Have drømmer vi om verdens bedste tagfarm. Det tror vi også at politikerne gjorde, da de i 2021 bevilgede 8 millioner til tagfarmen. Men nu har kommunen spillet sig selv ind i en juridisk blindgyde, så vi er bange for at vi ender med at skulle nøjes med kommunale nyttehaver på taget,” siger formand for Asgers Have, Nick Vikander. 

På nuværende tidspunkt er det nemlig stadig usikkert, hvad de 8 mio. kr. i kommunale midler til tagfarmen rent juridisk set kan bruges til. Sidste melding fra Teknik- og Miljøforvaltning er, at der kan være store begrænsninger. men at ‘nyttehaver’ er en af mulighederne 

Dome of Visions

Asgers Have har ellers mange andre visoner for tagfarmen. En af dem er at sætte en ‘Dome’ på taget.  I stil med Dome of Visions glaskuppel med træramme, som bl.a. har stået ved havnefronten i København. 

“Vi i Asgers Have Tagfarm er ikke i tvivl. De eksperter vi har spurgt er heller ikke i tvivl. Domen er den mest optimale løsning i forhold til vægt og bæredygtighed. Vi tænker at den kan bruges til alt fra dyrkning til undervisning, foredrag, events og endda til udlejning til fester,” siger Nick Vikander. 

“Den forbinder ude og inde, natur og menneske mødes under kuplen – intet passer bedre på en tagfarm der ligger lige der, under himlen, i et møde mellem menneske og natur”. 

Andre idéer til tagfarmen erfor eksempel dyrkningsarealer, beplantning, opholdsarealer, belysning, et udsigtspunkt, et forsamlingshus, et væksthus og en restaurant.

Visionsudspil

Bestyrelsen i foreningen Asgers Have har udarbejdet et udspil, som giver flere oplysninger om visionerne for tagfarmen: hvilke områder der skal være, hvilke strukturer der skal etableres, og hvilke slags aktiviteter der vil blive afholdt på taget.

Udspillet er også udgangspunktet for bestyrelsens forhandlingsforløb med Teknik- og Miljøforvaltningen og By & Havn.

Generalforsamlingen foregår 27. april i Ildsjælehuset på Naturcenter Amager,

Læs mere om foreningen på  asgershave.dk

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »