Bag om Europa: En kulturhistorisk rejse

Der er europaparlamentsvalg i juni, men hvorfor ser Europa ud, som det gør i dag? Og hvor er vi på vej hen? Kom og hør kloge mennesker give baggrund og tilbageblik på europæisk kulturhistorie. Det foregår på Ørestad Bibliotek mandag 22. april kl. 19.00.

I selskab med Bente Scavenius, Agnete Braad og Sine Krogh, og med Tore Leifer som guide, tages deltagerne med på en rejse gennem Europa, for at se nærmere på nogle af de kulturelle fællestræk der forbinder os. Med et særligt fokus på kunst og litteratur belyser de den udvikling som har bundet europæerne sammen over tid, på tværs af landegrænser, kønsroller og nationale identiteter.

Aftenen er ét af i alt fem arrangementer på fem forskellige biblioteker i København, hvor forskellige oplægsholdere ser på Europa under overskrifter som identitet, desinformation, klimaforandringer og kulturhistorie, for at gøre alle klogere på et Europa under forandring.

På Ørestad Bibliotek er aftenens moderator er Tore Leifer, som er aktuel med podcastserien PORTRÆT, som tager udgangspunkt i udstillingerne på Det Nationale Portrætgalleri på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, og som fortæller historierne om de mennesker der har formet Danmark. han vil være i selskab med:
Bente Scavenius som de fleste med interesse i kunst og kultur vil have oplevet i programmer som ‘Danmarks bedste portrætmaler’, ‘Verdensdamerne’ eller ‘Kunstquizzen’. Bente Scavenius er en anerkendt kunstkritiker og kunstformidler, og hun har skrevet en lang række bøger om kunst og kunsthistorie.
– Agnete Braad , forfatter og idéhistoriker som forrige år udgav år den exofiktive roman ”Franciska”, som giver os et indblik i livet som kunstner og kvinde i starten af 1900-tallet. Romanens hovedperson Franciska Clausen kæmpede passioneret for sin kunst, og arbejdede med flere anerkendte kunstnere. Agnete Braad er p.t. Områdechef for Samtidskunst og Klassisk Musik ved Det Obelske Familiefond.
– Sine Krogh, kunsthistoriker og post doc ved Københavns Universitet, hvis forskning primært er fokuseret omkring 1800-tallets kunstnere, og hun har desuden bidraget til flere udgivelser om kunstneren Elisabeth Jerichau Baumann, hvis kosmopolitiske tilgang var svær at acceptere for datidens danske kunstinstitution. Elisabeth Jerichau-Baumann har fået dedikeret et afsnit i serien Store danske kunstnere på DR.

Læs mere og find billet (50 kroner) her: https://www.facebook.com/events/358977370465887

Du skal have abonnement for at læse denne artikel     Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve