Beboere på tætpakket infovandring

Omkring 80 beboere i Ørestad tog med på byvandring i mandags, og fik information og dialog om de mange aktuelle og kommende udviklingsprojekter.

Der sker meget i Ørestad, når man sådan lige tænker over det. Og på en byvandring sammen med nogle af dem som står bag alt det nye, er der masser af information at hente. 

Omkring 80 Ørestadsbeboere havde valgt at tage med på By & Havns byvandring i Arenakvarteret og Ørestad Syd i mandags. Og her var det bare om at få de trådløse hørefrikadeller på og følge med. 

Med planchef Rita Justesen som  ekspeditionsleder gik det over stok og sten fra Streetparken, forbi skolebyggeriet ved Royal Arena, over Byfælleden til promenaden og den nye indgang til fælleden, videre til Byens Hus, Asger Jorns Allé og Vestamager Station, hvor man til slut kunne skue ud over byggeret af Ørestad Idrætspark. 

Med på turen var repræsentanter fra Grundejerforeningerne, Kultur & Fritid, Ørestad IF, Ørestad Syd Borgerforening og Asgers Have.

På turen fik man blandt andet at vide, at Ørestad Streetpark er kommet godt fra start med masser af aktivitet på kunstgræsbanen, skaterbanen og rulleskøjtebanen. Der mangler stadig idrætsfaciliteter i Ørestad, så den midlertidige park er et godt supplement. 

Amager Urbane Haver driver en lille have ved Hannemans Allé, og den bliver foreløbig liggende. 

Midt på promenaden er der nu kommet en ny indgang til Naturpark Amager, og lidt inde i buskadset står et af de nye udsigtstårne. Det er meningen at der slet ikke skal være nogle fysiske forhindringer for adgang til Naturpark Amager. Hegn, låger, grøfter mv. fjernes løbende. 

Ved Else Alfelts Vej er der stadig meget byggeri, blandt andet den øde byggetomt hvor byens Hus skulle have stået nu. Men der er fremdirft i planlægning og økonnomi, og arbejdet går snart i gang.

Blomstermarken på Asger Jorns Allé er en succes, ifølge flere. borgerforeningen har en plan om at lave nogle stier gennem blomsterbedet, men helst ikke for hunde.

Asgers Have skal snart til at hive kartoflerne op af deres kartoffelhave, og man er velkommen til at hjælpe. Lige nu har der været et kedeligt snegleangreb, men kartoflerne er der dernede. 

Sidste stop var oppe på perronen på Vestamager Station med udsigt til ‘metrogrunden’ der lige nu bliver drænet og planeret. Snart er den første fodboldbane klar, og derefter bygges resten af den kommende Ørestad Idrætspark, med boldbaner, klubhus og streetaktiviteter. Fyldt med information sagde deltagerne tak for en god tur.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »