Bellagroup vil være CO2-neutral

Nul CO2 udledning. Det er målet for Bellagroup, som bl.a. driver Bella Center Copenhagen og Bella Arena, samt hotellerne Crowne Plaza Copenhagen Towers og AC Hotel Bella Sky i Ørestad.

Efter flere corona-år med kraftigt nedsat aktivitet er der fuld gang i aktiviteterne hos Bellagroup, som i 2022 havde 59 store konferencer og events og 430.000 overnattende hotelgæster.

Det betyder samtidig at virksomheden kan og skal skrue op for sine klima-ambitioner.

”Det jo dejligt, at gæsterne igen vender tilbage til hotellerne og de store kongresser, men international turisme og hospitality er ikke kun en nødvendig vækstmotor for økonomi og arbejdspladser – det er også en branche, som har et stort klima- og miljøaftryk. Bellagroup har gennem mange år været en frontløber på bæredygtighedsagendaen, og nu skal vi for alvor op i gear igen,” forklarer Director of Responsible Hospitality i Bellagroup, Frida Ulrik-Petersen.

Hun mener at coronatiden har vist, at de fysiske møder mellem mennesker har en helt særlig værdi, som skal bevares. Men det skal gøres på en klima- og miljøansvarlig måde.

Bellagroup har indtil nu reduceret sin samlede CO2 udledning (de såkaldte scope 1 og 2-udledninger) med 20 procent siden 2019. I 2022 åbnede en ny solcellepark på taget af Bella Center Copenhagen, og den vil reducere gruppens CO2-aftryk med yderligere 10-15 procent allerede i år. Solcelleanlægget er med sine 16.000 kvm. og en produktionskapacitet på mere end 2,79 MW Sjællands største, tagintegrerede solcellepark.

Det er en udfordring, vi er passionerede omkring og tager op som led i arbejdet med at sikre Københavns position som en international topdestination for fremtidens store, bæredygtige events,” udtaler Frida Ulrik-Petersen.

Men målet er et netto-nuludledningsmål på tværs af hele virksomhedsgruppen med deadline i 2050.

I 2023 vil Bellagroup fremlægge sin ‘Net zero 2050 plan’. Samtidig sættes flere nye initiativer i gang. Alle CO2-udledninger (primære udledninger) skal kortlægges gennem et klimarapporteringssystem. Alle Bellagroups tre hoteller samt Bella Center Copenhagen skal certificeres gennem de internationale ISO standarder for henholdsvis miljøledelse og bæredygtig eventledelse. Bellagroup vil desuden tilslutte sig Scienced Based Targets initiative (SBTi) og dermed forpligte sig til at fremlægge konkrete, ambitiøse og videnskabeligt validerede klimamål.

Dertil kommer at alle toiletengangsartikler skal udfases på alle gruppens hoteller. Og at der indføres kemikaliefri rengøring på alle Bellagroups hoteller, og installeres 5.500 nye LED-lyskilder på AC Hotel Bella Sky Hotel .

“Vi vil videre til næste niveau denne rejse, og derfor skal vi også inddrage vores kunder og samarbejdspartnere på en transparent og troværdig måde undervejs. Det er en udfordring, vi er passionerede omkring og tager op som led i arbejdet med at sikre Københavns position som en international topdestination for fremtidens store, bæredygtige events,” udtaler Frida Ulrik-Petersen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »