Børneløb på Amager Fælled

Lørdag 1. juni kan børn og deres familier åbne sommeren med et naturløb på Amager Fælled. Det afholdes af Naturpark Amager og er særligt rettet mod børn og unge fra 3 til 15 år samt deres forældre.

“Vi håber at rigtig mange børn og deres forældre har lyst til at se naturparken på en lidt anden måde, end de måske er vant til. Med naturløbet prøver vi samtidig at give et tilbud til nogle af de børn, som måske aldrig har været her før, men som også kan få nogle fede oplevelser herude”, siger projektleder i naturparken Anders Andersen.

Deltagerne kan vælge mellem en rute på 2 eller 4 kilometer, og da alle bliver sendt afsted i små hold, er der mulighed for at løbe i sit eget tempo, uden det skal handle om at komme først.

“Børneløbet er vores markering af at vi går fra forår til sommer og vi glæder os meget til at publikum kan opleve naturen herude. På dette tidspunkt er hvidtjørnen sprunget ud, der er generelt rigtig meget liv i naturen og forhåbentlig skinner solen ned over os”, siger Anders Andersen.

Naturløbet er også en del af projektet ‘Naturpark for alle’, som skal introducere naturen til de grupper, som ellers ikke normalt kommer her. Foruden børn og unge, er det blandt andet også københavnere med indvandrer- og flygtningebaggrund, socialt udsatte og flere andre. Derfor får alle deltagere også en lille introduktion til naturparken, inden løbet sættes i gang, og efter løbet er gennemført, afsluttes der med en lille ceremoni. 

Arrangementet starter ved bålpladsen på Amager Fælled kl. 11 og slutter kl. 14. Det koster 30 kroner pr deltager, der går til frugt, saftevand og en medalje i træ til alle deltagere. Billetter kan købes på Billetto.dk. Se mere på Naturpark Amagers Facebook side, hvorfra man også kan tilmelde sig. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »