Borgergruppe kæmper for Store Høj Sø

Skrevet af Andreas Kirkeskov

En lille gruppe lokale borgere vil med fondsansøgninger og en offentlig indsamling selv skaffe penge til en genetablering af anlægget på Store Høj Sø. Men Naturstyrelsen skal have en udmelding senest 1. maj.

Der bliver arbejdet på højtryk på sivrodsniveau for at redde stibroerne og fugleskjulene på Store Høj Sø. Nick Vikander – der bor i Ørestad Syd og sidder i Amager Vest Lokaludvalg for Grundejerforeningen Ørestad Syd – oprettede i starten af februar på eget initiativ en Facebookgruppe med det formål at genetablere anlægget på Store Høj Sø, der efter planen skal rives ned senere på året. Gruppen har i skrivende stund lige under 100 medlemmer.

Crowdfunding
Nick Vikander arbejder blandt andet på at starte en offentlig indsamling for at skrabe de 420.000 kroner sammen, som det ifølge Naturstyrelsen vil koste at genetablere anlægget. Alle formaliteterne bliver i skrivende stund behandlet hos Indsamlingsnævnet, som skal godkende indsamlingen, og Nick Vikander håber, at indsamlingsarbejdet kan gå i gang om et par uger.

“Jeg har endnu ikke talt med Naturstyrelsen om, hvad de synes om, at vi laver en indsamling. Men de har tidligere været åbne for, at eksempelvis Amager Vest Lokaludvalg eller grundejerforeningen rejste penge”, fortæller han.

Men uret tikker. I en mail til Amager Vest Lokaludvalg skriver Naturstyrelsen at “da anlægget pt. skæmmer området, skal Naturstyrelsen have besked inden den 1. maj 2021, hvis anlægget ikke skal fjernes”. 

Ingen nemme løsninger
Gruppens første skud i bøssen var, at søge om penge fra Friluftsrådets puljer med udlodningsmidler til friluftsliv. Det ville have været en hurtig genvej til en stor del af de manglende midler. Men efter at have talt med en konsulent fra Friluftsrådet måtte Nick Vikander erkende, at det ikke var en farbar vej. 

“Meldingen var, at de ikke støtter projekter, hvor man genetablerer faciliteter. Uanset hvem ejeren er”.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »