Borgergruppe vil holde fest ved Store Høj

Skrevet af: Jakob Korshøj

For et år siden stod gangbroerne og fuglestierne ved Store Høj til at blive nedrevet. Men de blev reddet efter initiativer fra Foreningen Store Høj, og det skal snart fejres.

“Vi vil gerne takke alle medlemmer af foreningen Store Høj Sø, alle der har doneret til indsamlingen, og alle andre der har støttet (og støtter stadigvæk) projektet. I har vist, at det godt kan lade sig gøre at mobilisere sig i fællesskab, komme i mål for en god sag, og gøre en forskel for lokalsamfundet. Det bliver man utrolig glad af.” Sådan skriver Nick Vikander, formand for Foreningen Store Høj Sø, på Facebook. 

Han skriver også, at borgergruppen vil fejre succesen med en fest nær Store Høj i den kommende fremtid. I det nye år ser fremtiden nemlig lysere ud for anlægget ved Store Høj, der for cirka et år siden var truet af nedrivninger. Men efter Borgergruppens arbejde for at få genetableret gangbroerne og fugleskjulet i området, ser det ud til, at anlægget og dets faciliteter er reddet. Borgergruppen har blandt andet:

  • Indsamlet 70.000 kr. fra over 210 donationer
  • Fået bevilget 350.000 kr. fra Realdania Underværker
  • Stiftet Foreningen Store Høj Sø for at fortsætte arbejdet for genåbningen og den fremtidige bevarelse af anlægget ved Store Høj
  • Samarbejdet med Naturstyrelsen for at finde et udbud til renoveringsarbejdet indenfor budgettet på trods af prisstigninger
  • Fået det endelige forslag til renoveringsarbejdet godkendt af Realdania

“Vi ser meget frem til at holde et festligt arrangement i de kommende måneder, i nærheden af Store Høj, for at fejre genåbningen af gangbroerne og fugleskjulene,” lyder det fra Nick Vikander.

I akut fare for nedrivning
Anlægget ved Store Høj var sidste år i akut fare for at blive fjernet. Broerne var (og er fortsat) i så dårlig stand, at området er lukket, og alt stod til at blive nedrevet og fjernet. Naturstyrelsen havde ikke råd til at genetablere anlægget, som de ejer. En genetablering ville koste 420.000 kroner, lød det fra dem. Derfor startede Nick Vikander fra Ørestad Syd en borgergruppe og en indsamling for at redde stedet, og skovfoged Sven Norup lovede, at Naturstyrelsen ville se positivt på en retablering af stedet, hvis borgergruppen kunne finde pengene, hvilket de nu har gjort.

Foreningen Store Høj Sø forventer, at anlægsarbejdet på gangbroerne begynder i løbet af februar.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close