Broer og fugleskjul reddet af donation

Mens de grønne områder omkring København bliver besøgt mere end nogensinde før, var anlægget ved Store Høj sidsret år i akut fare for at blive fjernet. 

Broerne er i så dårlig stand at området er lukket – og alt stod til at blive nedrevet og fjernet senere i år. Naturstyrelsen har ikke råd til at genetablere anlægget, som de ejer. En genetableringen vil koste 420.000 kroner. Derfor startede Nick Vikander fra Ørestad Syd en borgergruppe og en indsamling for at redde stedet, og skovfoged Sven Norup lovede at Naturstyrelsen ville se positivt på en retablering af stedet, hvis borgergruppen kunne finde pengene.

Mangler 70.000
Og nu har en ansgøning til Underværkerpuljen så givet pote.
”Realdanias støtte er afgørende for, at vi kan redde de fantastiske gangbroer og fugleskjulet ved Store Høj. Nu skal vi samle de sidste 70.000 kroner ind, for at komme i mål med de 420.000 kr, der er brug for” siger Nick Vikander.
Gruppen har etableret  en offentlig indsamling på Samlind.dk. Lige nu har gruppen indsamlet 36.850 kroner fra over 140 donationer.
“Hvis vi kan samle 75.000 kroner ind, kan vi også dække nogle af vores omkostninger i forbindelse med indsamlingsplatformen. Lad os få det til at lykkes!” siger han.

“Det har været fantastisk at se så meget lokal opbakning til Store Høj, især fra beboere i Ørestad og andre steder på Amager. Denne lille perle mellem tagrørene på Kalvebod Fælled skal nydes i mange år fremover”, siger Nick Vikander. 

Byboernes udeliv
I sin afgørelse om støtte skriver juryen i ‘Underværker’:
“Kalvebod Fælled er et unikt naturområde i København med stor biodiversitet. Fugleskjulene og gangbroerne, der ligger mellem sø og rørskov, er med til at understøtte byboernes udeliv og gøre naturen tilgængelig samtidig med, at den sikrer en nænsom brug af naturen. En stor gruppe frivillige ildsjæle er gået sammen om at sikre, at man også i fremtiden kan komme tæt på områdets særlige natur og dyreliv.” 

Lokalt engagement
Projektet er ét blandt 18 ildsjæle-projekter i hele Danmark, som nu realiseres med støtte fra Underværker. De udvalgte projekter spænder fra et remise-værksted i Gedser til øvelokaler for musikinteresserede unge i en landsbyklynge uden for Silkeborg. Fælles for projekterne er lokalt engagement.

Donationer kan overføres direkte til indsamlingskontoen i Jyske Bank på konto: 5024 1542674. Eller man kan betale med kort på www.samlind.dk (Indsamlingen hedder “Sammen kan vi redde gangbroer og fugleskjul ved Store Høj Sø”).

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close