Byretsdom: Field’s må ikke have ‘stormagasin’ med Bilka, H&M og Magasin

Københavns Byret har mandag slået fast, at indretningen af den del af centret, som rummer en Bilka, en H&M og en Magasin, ikke lever op til kravene i lokalplan og byggetilladelse. Sagen blev indbragt for 10 år siden. Field’s har nu mulighed for at kære til landsretten

Spørgsmålet om sammensætningen af butikker i dele af centret har i 24 år været behandlet af den kommunale forvaltning, forskellige nævn, domstole, kommunen igen og senest af Københavns Byret.

Omkring år 2000 gjorde den daværende miljøminister Svend Auken (S) de første indsigelser i forbindelse med opførelsen af shoppingcentret Field’s. Han havde selv været med til at vedtage at planen om et stort shoppingcenter i Ørestad. Men derefter gik daværende Natur- og Miljøklagenævn imod indretningen, da man mente at centeret var blevet for stort.

Field’s havde opdelt centeret i to: Et shoppingcenter og et stormagasin bestående af Bilka One Stop, H&M samt det engelske stormagasin Debenhams, som senere blev overtaget af Magasin.
Lokalplanen fra Københavns Kommune sagde da også, at der kunne etableres både et detailhandelscenter og et stormagasin. Men Natur- og Miljøklagenævnet mente at indretningen ikke på nogen måde opdeler de to dele af Field’s. Dette har Østre Landsret også afsagt kendelse om i 2011.

De Samvirkende Købmandsforeninger gik på det tidspunkt ind i sagen. Det skete, efter at Københavns Kommune i 2013 havde udstedt en ny byggetilladelse, som skulle lovliggøre indretningen af storcentret. Efter en ny afgørelse i klagenævnet valgte Field’s at indbringe sagen for Københavns Byret, som altså har behandlet sagen i over 10 år.

»I dag er en rigtig god dag for vores købmænd. Vi er rigtig glade over, at nu også byretten har slået fast, at byggetilladelsen for et stormagasin i Field’s ikke lever op til lokalplanen«, siger direktør for DSK, Jannick Nytoft, i en pressemeddelelse.

Field’s kan nu anke byretsdommen til Østre Landsret. Det er også en mulighed at Københavns Kommune laver en ny lokalplan for Field’s, som gør det muligt at fortsætte ‘stormagasinet’ i en ændret form. Sagen kan formentlig fortsætte i flere år endnu.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »