Copenhagen Flames nåede helt til tops – og gik konkurs

Fredag 28. april indgav e-sportsklubben Copenhagen Flames i Ørestad konkursbegæring. Flames nåede at deltage i de helt store turneringer, men havde store omkostninger, og den globale krise gav dem dødsstødet.

Da Ørestad Avis skrev om Copenhagen Flames tilbage i juni 2021, var klubbens Counter-Strike-hold nummer 41 på verdensranglisten. I november samme år lå  de nummer 14, og deltog i PGL Major Stockholm, hvor de bl.a. besejrede to andre danske storhold, Heroic og Astralis. 

Copenhagen Flames var  en af Danmarks største e-sportsklubber med 800 medlemmer, og i 2021 flyttede klubben fra indre by til nye lokaler på Center Boulevard 5. Udover Counterstrike holdene havde klubben også en stor ungdomsafdeling med bl.a undervisning i Fortnite. 

Umuligt at komme videre

Men i sidste uge var det slut. CEO Steffen Thomsen  måtte indgive konkursbegæring og hjemsende sine medarbejdere. Det havde vist sig umuligt at skaffe nye sponsorater og partnerskaber.

“I de sidste seks måneder har vi har vi arbejdet utrætteligt for at undgå denne situation, men vi har desværre fejlet. Og det beklager jeg dybt. I sidste ende er det mit ansvar, og jeg føler mig som “absolute shit” at vi er nået hertil,” skriver Steffen Thomsen på klubbens hjemmeside.

Hurtigt den forkerte vej

Den økonomiske nedtur er kommet ret pludseligt, forklarer han. I sommeren 2022 var der finansiel stabilitet for første gang  i klubbens syv-årige historie, og Flames havde deltaget i de store Majorturneringer to åpr i træk. I de foregående år havde økonomien dog været en “konstant bekymring, udfordring og motiveringsfaktor.” 

“Vi har altid bevæget os på kanten, fordi vi løbende har investeret alle de penge vi tjente tilbage i virksomheden,” skriver Steffen Thomsen. 

 “Det var nødvendigt at tage kalkuleret risiko for at være med blandt de  største klubber.”

9 forfærdelige måneder

Strategien så ud til at lykkes i 2022, men så fulgte 6-9 forfærdelige måneder med hensyn til at videreføre eksisterende partnerskaber og finde nye partnere. 

På grund af den globale krise blev marketingbudgetterne skåret ned alle steder. Samtidig lykkedes det ikke at kvalificere sig til de store Majors.

Copenhagen Flames har forøsgt at finde andre indtægtskilder. Men hele e-sports branchen mister sponsorer og partnerskaber, og for Copenhagen Flames var den udvikling afgørende. Og nu er klubben ikke længere. 

Steffen Thomsen er stadig “utrolig stolt” over hvad Copenhagen Flames og alle de dygtige medarbejdere har opnået i løbet af de syv års levetid. 

“Vi tog aldrig de nemme genveje eller hurtige penge. Og vi har behandlet all med respekt, ærlighed og gennemsigtighed.” 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close