Copenhagen Gaming Week skal være fast event i Ørestad

Nu får København sin nye, internationale festival for gaming og esport. Copenhagen Gaming Week går i luften til januar i Bella Center i Ørestad.

12.-14 januar 2024 bliver Copenhagen Gaming Week en realitet. Flere års udviklingsarbejde kulminerer i en tre dage lang festival, hvor alle aspekter, genrer og subkulturer af gaming og esport samles i Bella Arena og Bella Center Copenhagen.  Målet er at festivalen skal finde sted hvert eneste år, og positionere København og Danmark på den internationale scene, til gavn for hele byen og branchen.

Det er Bellagroup, som igennem længere tid har arbejdet for at etablere den nye festivval for gaming og esport i international klasse. Festivalen skal foregå i både Bella Arena og Bella Center Copenhagen.  Til den første 2024-udgave er målet 15.000 besøgende.

Festivalen henvender sig til alle, som “er vokset op med pixelerede arkadespil, maler figurer i kælderen, bytter kort med naboen, eller mærker adrenalinen pumpe i onlinekampe på skærmen,” skriver Bellagroup i en pressemeddelelse.

En  verden  af passionerede communities
I den brede befolkning sættes der ofte lighedstegn mellem gaming og esport. Men sådan er virkeligheden ikke. Den den strukturerede, konkurrencedrevne gaming, vi kalder esport, er kun toppen af et kæmpe isbjerg., forklarer Kevin Helsinghof, kommerciel direktør for Bella Arena og Bella Center Copenhagen.

“Nedenunder bor en verden af passionerede communities. Det er folk, der dyrker cosplay, samler på fodboldkort eller spiller på telefonen og hyggens skyld. Dem, og mange, mange flere vil vi også fejre og facilitere et mødested for,” siger Kevin Helsinghof.

Helt nyt samlingspunkt
Jakob Lund Kristensen fra Blackbox Media står spidsen for et team, der sourcer og kuraterer indholdet til det nye kæmpeevent. Jakob har tidligere grundlagt den danske esport-sensation, Astralis, samt den globalt anerkendte turnerings- og medieplatform, BLAST. 

Med Copenhagen Gaming Week, er der dog noget helt nyt på spil:
“Danmark har over de sidste mange år opnået en unik position i gaming. Vi står nu med en unik mulighed for at skabe et helt nyt samlingspunkt, som går langt udover esporten, og for alvor kan sætte Danmark på landkortet i langt bredere forstand. Vi håber samtidig, at Copenhagen Gaming Week kan blive en katalysator og være med til at sætte en streg under Københavns internationale position som gaming-hovedstad,” udtaler Jakob Lund Kristensen.

Hype og interesse hele året rundt
Festivalen er udviklet med organisationen Wonderful Copenhagen som primær udviklingspartner side om side med Bellagroup. 
“Gaming og esport er blevet en af verdens mest betydningsfulde arenaer for kultur, sport og underholdning, og det er en stærk platform til at eksponere hovedstaden internationalt. Og når vi så samtidig kan placere Copenhagen Gaming Week på et tidspunkt på året, hvor der er få besøgende i hovedstaden, bidrager det til vores målsætning om en mere bæredygtig turistdestination, hvor hype og interesse spredes ud over året,” forklarer kommunikationsdirektør i Wonderful Copenhagen, Rikke Holm Petersen.

Copenhagen Flames var et esportshold og et esportsakademi, som med base i Bella Center havde succes både på amatør- og professionelt niveau i årene 2020-2023. I maj måned i år gik selskabet bag Copenhagen Flames konkurs, men Bella Center fik med samarbejdet de første erfaringer med esport.

Fire unikke verdener
Copenhagen Gaming Week bygges op omkring fire unikke verdener, der taler til hver sit kernesegment, men samtidig byder indenfor til nye oplevelser på kryds og tværs: 

På Esports Arenaen kan man opleve de kendte CS:GO-tophold i kamp. Turneringen løber af stablen alle dage af Copenhagen Gaming Week med ”Grand Final” om søndagen.

I et Urban & Sportområde kan man opleve alt fra fysiske sportsgrene til mode, musik, streaming og popkultur og udforske de nyeste tech-trends.

I SUPERFANS-verdenen kan man nørde helt ud, bytte kort, deltage i episke kampe og flashe ikoniske karakterkostumer. 

Endelig er New Generation stedet for de yngste og kommende gamere.  Fokus ligger på leg, læring følelser og fysisk bevægelse.

Talks og uddannelse
Foruden de fire verdener faciliterer Copenhagen Gaming Week en række talks om bl.a. sundhed, ligestilling og onlineadfærd i gaming, samt adgang til viden og sparring for unge, der ønsker at udforske mulighederne for en uddannelse og fremtid på området.

Copenhagen Gaming Week er støttet af Region Hovedstaden og Københavns Kommune.

En del af støtten er øremærket hhv. aktivering af byens børn og unge, samt et talenttiltrækningsspor, som drives af Copenhagen Capacity.

Billetter kan købes på copenhagengamingweek.dk

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »