Cykeloprydning er i gang

Grundejerforeningernes årlige cykeloprydning i Ørestad er i gang. Efterladte cykler har fået et mærkat, og ejeren har en måned til at fjerne mærket. Ellers bliver cyklen fjernet til marts.

Hvis et mærkat ikke er fjernet efter fire uger, betragter grundejerforeningen cyklen som hittegods. Cykler bliver herefter fjernet og indleveret til Københavns Politi.
Når de efterladte cykler er fjernet, vil de blive opbevaret hos Politiets Hittegodskontor i en måneds tid. Bliver der ikke gjort krav på dem her, kommer de på politiauktion. Sidste år blev der fjernet 114 efterladte cykler fra veje og parker i Ørestad ifm. grundejerforeningernes cykeloprydning.

This describes the image
PHNår de efterladte cykler er fjernet, vil de blive opbevaret hos Politiets Hittegodskontor i en måneds tid. Bliver der ikke gjort krav på dem her, kommer de på politiauktion.

Cykeloprydningen er nødvendig, fordi der løbende bliver efterladt cykler, som hober sig op i stativer, på fortove, op ad skilte, osv. Her er de både i vejen for gående og andre cyklister, som må parkere deres cykler andre steder, oplyser grundejerforeningssekretariattet GFS Ørestad.
“Det er nødvendigt at få ryddet op i cyklerne med jævne mellemrum, så cykler, der ikke bliver brugt, bliver fjernet og giver plads til dem, der bliver brugt. I starten af februar sætter vi mærker på cykler, der holder i de udvalgte områder. Som cykelejer har du en hel måned til at fjerne mærket fra din cykel. Hvis mærket stadig sidder der efter en måned, betragter vi den som efterladt og fjerner den,” udtaler sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Pia Vannacci Elnif.

Grundejerforeningerne markerer cykler, der er parkeret i følgende områder:
    •    Ørestad Nord: Rued Langgaards Vej, Kaj Munks Vej og Emil Holms Kanal samt gaderne i August Schade Kvarteret
    •    Ørestad City: Edvard Thomsens Vej samt sivegaden langs med Ørestads Boulevard inkl. stikveje
    •    Ørestad Arenakvarter: Hannemannsparken ved Rambøll, Plazaparken ved Crowne Plaza og fælledpromenaderne samt Robert Jacobsens Vej, Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej nord for Ejler Billes Allé
    •    Ørestad Syd: Robert Jacobsens Vej og Richard Mortensens Vej syd for Ejler Billes Allé samt tværveje, promenader og Else Alfelts Vej syd for Asger Jorns Allé.

GFS fjerner kun cykler på grundejerforeningernes arealer, mens de enkelte boligforeninger, Københavns Kommune og Metroselskabet selv har ansvaret for deres områder.

Translate »