De første boliger er solgt i Fælledby

Over halvdelen af de første 35 udbudte ejerboliger er nu reserveret, og over 2500 mennesker har skrevet sig på listen over interesserede købere og lejere.

Salget af de første boliger i Ørestads nye bykvarter Fælledby er i gang. Omkring 300 kom til det første Åbent Hus sidste søndag. Og nu er den første købsaftale underskrevet med indflytning om et år.

I alt er over halvdelen af de første 35 boliger reserveret. Det drejer sig om 35 ud af i lat 101 boliger i den såkaldte Ejendom C4, som er placeret i bydelens nordøstlige nabolag med udsigt over og direkte adgang til den omkringliggende natur.
“I vores samtaler med kunderne oplever vi, at de kan se sig selv i Fælledbys DNA og vision om at skabe en bydel hvor et godt naboskab og adgangen til grønne områder går hånd i hånd,” siger adm. direktør i Fælledby Erling Thygesen.

Boliger fra 63 til 188 kvm.
Ejerboligerne i ejendom C4 er ligesom resten af Fælledby opført med træ som det gennemgående materiale. Det gælder både de bærende konstruktioner og inventaret i selve boligerne, hvor der er valgt gulve, døre, vinduer og køkkener i træ af høj kvalitet.

Boligerne henvender sig til en bred målgruppe af både familier med børn, par, singler og 50+-segmentet med størrelser fra 63 til 188 kvm. og mellem to og syv værelser. Alle boligerne har enten altan eller terrasse, hvor der er udsigt til det åbne, grønne gårdrum eller den omkringliggende Amager Fælled.

Lige nu er der mest udsigt til byggeplads, men sådan vil der se ud fra balkonen i en bolig i Fælledby om få år. (Fotos: Fælledby)

Take back ordning for køkkener og badeværelser
Fælledby har i udviklingen af ejendommen stillet krav om, at byggeriets leverandører skal bidrage til at mindske ressourceforbruget. Boligernes køkkener leveres her af den danske møbelproducent, Stykka, der som de eneste i Danmark har udviklet en såkaldt take back-ordning. Det betyder, at hvert element i køkkenet nemt kan returneres til producenten efter endt levetid eller hvis boligejeren udskifter enkelte dele af køkkenet.

Fælledby har også indgået samarbejder f.eks. Miele og Grohe med krav om, at også de skal tilbyde en take back-ordning, hvor hvidevarer og sanitetsprodukter i videst muligt omfang repareres og genbruges.

Ejendommen får en del af sin energi leveret fra solceller på taget, og den er forberedt til at kunne indgå i et lokalt energifællesskab sammen med Fælledbys øvrige ejendomme. Det betyder de på sigt kan dele energi med hinanden via lokal infrastruktur med solceller på tagene samt batteripakker.

Både til eje og til leje
Sideløbende med ejendom C4, der udbydes som ejerboliger, opfører Fælledby en naboejendom, der udbydes som lejeboliger. Fælledby forventer at starte udlejningen i den næste ejendom i slutningen af august. Omkring halvdelen af Fælledbys boliger totalt vil blive ejerboliger og halvdelen lejeboliger. 25 pct. af boligerne bliver almene boliger.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »