Drab i ærens navn

Ghazala Khan var 19 år gammel og forelsket i sit livs kærlighed Emal, da hun blev dræbt af sin egen bror foran Slagelse banegård en efterårsdag i 2005. En forbrydelse der skete i ærens navn.

I løbet af de sidste 20 år er der kommet et øget fokus på æresrelaterede forbrydelser i Danmark. Særligt er der i den danske straffelov blevet indført stribevis af bestemmelser, som kriminaliserer forskellige former for æresrelaterede overgreb. 

Ph.d. Sabba Mirza gør os klogere på udvalgte problemstillinger inden for dette område. Med udgangspunkt i centrale straffesager fra virkelighedens verden giver Sabba Mirza et indblik i udfordringer og løsninger.

Sabba Mirza har skrevet den første danske Ph.d. i Danmark om æresrelaterede forbrydelser i et strafferetligt perspektiv. Sabba er recognized student fra University of Oxford, postdoc fra Max Planck Institut for Antropologi og Jura. Hun er en erfaren underviser og har tidligere undervist på bl.a. Politiskolen. Sabba bor i Tårnby med sin familie.  

Mød Sabba Mirza. Tid: 22. marts kl. 19.30-21.30. Sted: Tårnby Hovedbibliotek, Kamillevej 10. Billetpris 35 kr. Billetter kan købes online på www.taarnbybib.dk

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »