Eldelebiler får flere p-pladser

Eldelebiler, også kendt som elektriske bybiler, skal være et nemt supplement til den kollektive transport, mener Københavns Kommune, som vil oprette 1000 p-pladser til eldelebiler de kommende år.

Der skal være flere dedikerede parkeringspladser til eldelebiler nær trafikknudepunkter i hovedstaden. For eksempel ved Vestamager metrostation på Metrovej 11.

“Vi skal have nedbragt bilejerskabet i København, og det gør vi blandt andet ved at fremme delebiler, så københavnerne ikke behøver at have hver deres bil. Ved at oprette dedikerede parkeringspladser til de elektriske bybiler ved trafikknudepunkter gør vi det let at kombinere kollektiv transport og delebiler. Dermed mindsker vi behovet for at eje egen bil i København”, udtaler Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

Her på bagsiden af Vestamager Station – ved Metrovej – skal der oprettes delebilpladser til elbiler.

Hendes mål er at en tredjedel af samtlige parkeringspladser i København skal konverteres til delebilspladser, mens en tredjedel skal nedlægges og bruges til andre formål som cykelparkering, opholdsarealer og bedre forhold for biodiversitet.

I første omgang oprettes 100 dedikerede parkeringspladser til eldelebiler fire steder i København. I 2024 skal der oprettes 300 pladser og i 2025 endnu 600 pladser. Et af de steder, hvor de nye delebiler skal kunne holde, er bag Vestamager metrostation på Metrovej.

På nuværende tidspunkt må følgende delebilsklubber anvende pladserne: Green Mobility, Share Now, LetsGo, HYRE, KINTO, GoMore (kun delebiler).

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close