Else Alfelts Vej: Ingen p-kontrol i månedsvis

Siden sommeren 2021 har der ikke været parkeringskontrol på sidevejene til Else Alfelts Vej i Ørestad Syd. Parkeringsvagterne må ikke kontrollere i området, før kommunen har godkendt skiltningen. Imens holder masser af biler ulovligt på vejene, hvor de spærrer for fodgængere, brandbiler og renovationsvogne.

En dag fik Christa nok. Hun havde i dagevis set den samme bil parkere ulovligt på den stikvej til Else Alfelts Vej, hvor hun bor. Og nu mødte hun ejeren foran hans bil. Men en venlig dialog blev der ikke tale om. Da hun bad ham om at overholde parkeringsforbudet på vejen, blev hun mødt med vrede og skældsord. Hun skulle i hvert fald ikke blande sig, sagde manden. Og da hun for en sikkerheds skyld tog sin mobiltelefon frem, slog han den ud af hånden på hende.

“Det er efterhånden blevet ret ubehageligt. Vi er trætte af, at så mange biler holder ulovligt på stikvejen, som også skal fungere som brandvej. Jeg er også bilejer, men betaler 1100 kroner for at holde i p-huset. Andre er fuldstændigt ligeglade med reglerne, så længe de ikke får bøder” siger Christa Wulff Sarby.

This describes the image
Selv om der nu er sat skilte op på stikvejene, er der stadig ingen parkeringskontrol, og stadig masser af ulovlig parkering.

Kontor for ‘Skilteplanlægning’
Hun og andre beboere har forgæves forsøgt at få gang i parkeringskontrollen, men deres henvendelser til kommunen bliver ikke besvaret, eller også bliver de henvist til grundejerforeningen eller By & Havn, som heller ikke kan hjælpe dem. Det viser sig nemlig, at det er skiltene den er gal med. Indtil for nylig var der ikke sat parkeringsskilte op, nu er de kommet, men de skal først godkendes af et kontor i Teknik- og Miljøforvaltningen. Og den slags tager tid, forklarer forvaltningen:

“Kommunen er i tæt dialog med grundejerforeningen i området, og forvaltningen har været på besigtigelse i området omkring Else Alfelts Vej syd for Asger Jorns Allé. Umiddelbart er der opsat korrekt skiltning på flere af tværvejene, som går mellem Else Alfelts Vej og fælleden, men der er behov for mindre tilretninger,” oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i et skriftligt svar til Ørestad Avis. For eksempel er der et skilt for handicap-parkering, som ikke er synligt nok.

This describes the image
En anden beboer, som forgæves har klaget til kommunen, er Peter Weile. Her et foto han har taget af en renovationsvogn, som ikke kan komme igennem stikvejen og hen til affaldssuget, på gund af en ulovligt parkeret bil.

Ansøgning ikke behandlet
Men forvaltningen skriver også, at parkeringsvagterne gerne må gå i gang med at kontrollere på vejene. I Ørestad Syd er parkeringskontrollen imidlertid overgået til det private parkeringskontrolfirma Apcoa (Europark). Apcoa har indsendt flere ansøgninger om at kunne gå i gang, og er også aktive i dele af Ørestad.

Der er ansøgt om tilladelse til parkeringskontrol på sidevejene til Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej i december 2021. Men ansøgningen er ikke behandlet endnu. Den “vil blive behandlet hurtigst muligt”, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen.

En gammel historie
Ørestad har længe haft udfordringer med ulovlig parkering, og der har været svingende kontrol og håndhævelse. Sidste år valgte grundejerforeningerne i Ørestad City, Ørestad Arenakvarter og Ørestad Syd  at overgå til privat p-kontrol på deres arealer. Sammen med Apcoa er grundejerforeningssekretariatet GFS Ørestad i gang med at få privat p-kontrol og placeringen af skilte godkendt.

“Desværre er overgangen til privat p-kontrol mere kompliceret end som så, og vi er ligesom alle andre i Ørestad kede af, at det ikke går hurtigere, end det gør. Nogle steder er p-kontrollen trådt i kraft, mens vi en del andre steder fortsat venter på godkendelse,” siger driftschef i GFS Ørestad Christian Andersen i det seneste nyhedsbrev fra GFS Ørestad.

På Else Alfelts Vej ser man frem til bedre parkeringskontrol.
“Vi er meget glade for at bo her, så derfor er det ekstra ærgerligt, at vi ikke kan stoppe det her ulovlige parkering nu. Bilerne holder på fortovene, de spærrer for varetransport og renovation. Og så virker det provokerende på alle os, der betaler for vores parkering i p-husene,” siger Christa Wulff Sarby.

Translate »