Endelig: Arbejdet på idrætsparken går igang igen

Ørestad IF skulle have spillet på en ny lysbane denne vinter ved Vestamager Station. Men anlægssarbejdet blev stoppet på grund af manglende byggetilladelse. Nu er den endelig kommet, og banen kan måske være klar til januar.

Kultur- og Fritidsforvaltningen bekræfter, at arbejdet med den nye kunstgræsbane i Ørestad genstartes inden for de næste par uger. Det er planen at banen og hegnet omkring er færdigt i løbet af januar 2024 – forudsat at vejret ikke forhindrer eller forsinker arbejdet.

Anlægsarbejdet omfatter også lysanlæg med fire lysmaster, en pavillon med omklædningsfaciliteter samt en vej hen til anlægget på metrogrunden bag Vestamager metrostation.

Skulle have været klar nu
Det var meningen at banen skulle være klar allerede i september – og entreprenørselskabet var i fuld gang med anlægsarbejdet, da der pludselig blev indført byggestop omkring 1. september. 

Kunstgræsbanen skal være en del af den samlede Ørestad Idrætspark, som først vil stå helt færdig i 2026. Men Københavns Kommune besluttede at  ‘tyvstarte’ med en midlertidig kunstgræsbane til 11-mandsfodbold, som er stærkt efterspurgt hos Ørestad IF fodbold.

Kunstgræsbanen fik status som midlertidigt anlæg, som ikke krævede byggetilladelse.

Krav om byggetilladelse alligevel
Men den beslutning blev pludselig trukket tilbage af Teknik- og Miljøforvaltningen. Der skulle alligevel gennemføres nabohøring og lavet en byggetilladelse. Det er denne proces, som har forsinket byggeriet i tre måneder. 

Og det har bl.a. ramt klubbens U14 hold for drenge, som har mange talentfulde spillere og netop i september debuterede i mesterrækken med et 11-mandshold.

“Vi har frygtet at miste flere af spillerne, hvis de ikke kunne træne denne vinter, så det haster virkelig med at få en lysbane”,  siger sportschef i Ørestad IF, Henrik Paulsen.

Alt er klar
I de sidste tre måneder har ungdomsholdene fået lov til at træne i Sundby Idrætspark, men i Sundby har man også  pres på faciliteterne, så holdene flytter tilbage til deres egen bane så snart den kan bruges.

Ude på metrogrunden ligger kunstgræsmåtterne klar til at blive rullet ud. De øvrige materialer som f.eks. lysmaster og pavilloner måtte entreprenøren ikke bestille, så længe byggesagen kørte. Men nu kan materialerne bestilles hjem.

“Alt burde være klar nu. Der er byggemøde allerede på mandag,” siger Henrik Paulsen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »