Fest for tre nye grønne byrum

9. september er der indvielse og fejring af tre nye grønne byrum i Ørestad. Grundejerforeningerne inviterer til nabohygge med udendørs aktiviteter.

Ventetiden er overstået. Efter mange timers arbejde med tre nye naturområder er tre grundejerforeninger i Ørestad klar til at indvie Skovrummet i Ørestad Syd, Parkpladsen i Arenakvarteret og Kaffebakkerne i Byparken i Ørestad City. Det skal markeres med en fest, hvor byggepladshegnene tages ned, og byrummene bliver åbnet. Indvielserne er arrangeret af Grundejerforeningerne Ørestad Syd, Ørestad Arenakvarter og Ørestad City.

Billede herover: Skovrummet på hjørnet af Else Alfelts Vej og Asger Jorns Allé har været under anlæggelse i lang tid, men er nu endelig klar til åbning.

”Områderne har været hegnet ind for at give træer, græs og planter ro til at gro. Det ser indtil videre ud til, at det er lykkedes. Vi bad beboerne og de lokale erhvervsdrivende om at væbne sig med tålmodighed, og det har folk heldigvis været forstående overfor. Vi takker for tålmodigheden og kvitterer med tre fejringer på én dag,” siger Pia Vannacci Elnif, der er sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

Kaffebakkerne i byparken i Ørestad City ser nu sådan her ud og er klar til officiel åbning. Foto: GFS

Ørestads beboere kan se frem til alt fra morgenopera og yoga til krea-workshops og koncerternår byrummene åbnes. Dagen starter kl. 10 i Skovrummet på hjørnet af Else Alfelts Vej og Asger Jorns Allé. Her er der udendørs yoga i to sessions samt morgenopera. Der vil være croissanter og kaffe fra La Boulangerie og Kalles Kaffe.

Kl. 12 går turen til Arenakvarteret og Parkpladsen på hjørnet af Richard Mortensens Vej og Ejler Billes Allé, hvor der er lagt op til kreativitet og farveglæde for børn og barnlige sjæle.

Kl. 15 flytter fejringen til Byparken og Kaffebakkerne, hvor der er cupcakes fra Bake My Day og kaffe fra Bella’s Coffee Cup. Eftermiddagens musikprogram starter kl. 15.30 med voksenvenlig børnemusik, skarpt efterfulgt af et slag musikbanko og til sidst funky latinjazz.

I Arenakvarteret har beboerne fået en ny aflang park med grusunderlag, hvor der er taget særlige hensyn til børn og leg. (Foto: GFS)

Her er det fulde program:

Godmorgen i Skovrummet
Sted: Skovrummet på Else Alfelts Vej
10-12: Kaffe, juice og croissanter (så længe lager haves)
10-10.30: Morgenopera, med Brian G. Jensen & Ulrich Stærk
10.40-11.15 og 11.25-12.00: Outdoor Yoga, ved Storm & Rod Yoga

Parkpladsen i farver
Sted: Parkpladsen på Richard Mortensens Vej
12-14: Kaffe samt urtebrus fra FRAK (så længe lager haves)
12-14: Udsmyk vejen med kridttegninger af blomster og insekter, ved KreaKiddo
12-14: “Vilde insekter“ -workshop for børn og barnlige sjæle, ved Tokyo Blue artgroup
12-14: Smag på naturen, med Sans og Sank

Kaffebakkerne spiller op
Sted: Kaffebakkerne i Byparken
15-17: Cupcakes og kaffe fra Bake My Day og Bella’s Coffee Cup (så længe lager haves)
15.30-16.30: Koncert med Jan Hilmar & Band – voksenvenlig børnemusik
16.45-17.45: Musikbanko med Folkehuset Absalon
18-19: Koncert med CUBOP – funky latinjazz

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »