Fordele ved at investere i nyt tag til boligen

sponsor nyt tagØnsker du at skabe et bedre indeklima og hæve din boligs samlede salgsværdi? Dette er muligt at gøre gennem investering i et nyt tag

Grunden til´, at man kan skabe sig et bedre indeklima er, fordi taget er husets primære beskyttelse, da det er det første, der mødes af vind og vejr. Har man et godt, robust og solidt tag, vil man opleve at kulde og regn har langt sværere ved at trænge igennem, hvorved et godt tag også har en positiv indvirkning på husets samlede isoleringsevne.

Forskellige typer af tag med forskellige forcer
Når man er på udkig efter et nyt tag til boligen, er der en del forskellige ting, man skal være opmærksom på, hvilket blandt andet er typen af tag. Der findes mange forskellige typer af tag, hvilket eksempelvis kunne være skifertag, stråtag, betontagstenstag, stålpladetag, træspåner, zinktag og mange flere andre varianter. Man vil meget ofte have sig nogle favoritter, men det er ikke alle tagtyper, der kan passe til den givne bolig. Dette kan være af udseendemæssige eller konstruktionsmæssige årsager, da nogle typer af tag harmonerer bedst med nogle typer af facader, vinduer og døre. Herudover vil det heller ikke være sikkert, at den underliggende konstruktion i form af spær er i stand til at bære den ønskede type af belægning, hvorfor vægten på taget også bør medtages i overvejelserne. Herudover har de forskellige tagtyper også forskellige levetider, hvilket også kan være en fordel at være opmærksom på, og almindeligt tegltag har en levetid på 50-70 år, mens naturskifertag har en levetid på 70-90 år, hvilket også kan medtages i sine overvejelser.

Materiale- og monteringsprisen er givet godt ud
Jo længere levetid, man kræver, jo mere vil man også skulle betale for taget, men her skal man være opmærksom på, at der så vil gå længere tid fra, at taget er skiftet til det tidspunkt, taget igen skal udskiftes. Når man skal gøre prisen op, opgøres den tit som den samlede udgift til selve tagbelægningen og et eventuelt undertag sammenlagt med prisen for at få taget lagt. Det kaldes henholdsvis materialeprisen og monteringsprisen, der kan være en fordel at investere i, da man får mange fordele med ved et nyt tag. Boligens udvendige udseende får et boost, hvilket sammen med den bedre beskyttelse får boligens værdi til at stige, og på den måde kan det være en fordel at anskaffe sig et nyt tag. For at komme i hus med investeringen, kan det måske være nødvendigt at optage et lån, således man kan få udskiftet det gamle tag så hurtigt som muligt – se mere her.

Translate »