Foreningsuge på Kalvebod Fælled Skole

Ville det ikke bare være fedt hvis børn kunne gå direkte fra skolefritidsordningen til foreningsaktiviteter – uden først at skulle hjem og følges af forældre?

På Kalvebod Fælled Skole blev der i sidste uge afholdt Foreningsuge for børnene fra 0. til 3. klasse, der går i skolefritidsordningen. Idéen med Foreningsugen er at de lokale foreninger viser alle deres spændende aktiviteter frem.

Hver eftermiddag kunne børnene afprøve ishockey, håndbold, fodbold, kampsport, basketball, badminton, skateboard og capoeira senzala, og måske få lyst til at melde sig til en af foreningerne. På den måde kunne de også lære foreningen at kende, uden at forældrene først skulle følge dem derhen. Gennem øget samarbejde mellem KKFO og lokale foreninger undgår man at forældre bliver ‘flaskehalse’ for idrætsdeltagelse.

Peter Kronholm fra KKFO’en sørgede for at hans dygtige personale både agerede følgeordning, samt hjalp foreningsfolkene med deres forskellige aktiviteter.

De deltagende foreninger var Copenhagen Falcons, Ørestad IF Håndbold, Ørestad Fodbold, Ørestad Kampsport, Ørestad IF Basketball, Islands Brygge Badminton, Big Heart Skateboarding og Capoeira Senzala Amager.

Foreningsugen er et samarbejde mellem Kalvebod Fælled Skoles skolefritidsordning og de fem lokale idrætsforeninger formidlet af Kultur- og Fritid Amager Vest og DGI Storkøbenhavn. Foreningsugen er en del af samarbejdsprojektet 10.000 flere børn og unge i forening mellem Københavns Kommune og DGI Storkøbenhavn.

Fotos: Robert Dines Rasch
Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close