Forsøg med p-pladser til håndværkere

Ørestad Syd har fået syv p-pladser som er reserveret til håndværkere i dagtimerne.

Som et forsøg har Grundejerforeningen Ørestad Syd etableret p-pladser til håndværkere. Pladserne er forbeholdt håndværkerbiler mandag til fredag kl. 9-14, men må bruges af alle resten af tiden.
Pladser findes på Robert Jacobsens Vej, Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej syd for Asger Jorns Allé. De er reserveret til biler med gule plader eller “papegøjenummerplader”.

Det er ofte svært for dem, der skal have et arbejde udført – og for de håndværkere, der skal udføre det – at håndværkerne ofte er nødt til at parkere langt væk fra ejendommen. Høje biler kan nemlig ikke være i p-husene. Men samtidig er det også vigtigt, at der er plads til, at beboere og besøgende kan bruge parkeringspladserne i gadeplan til korte ærinder.
Så Grundejerforeningen Ørestad Syd har forsøgt at balancere flere forskellige forhold, inden bestyrelsen har besluttet at etablere håndværkerparkeringspladserne.

“Vi ved godt, at mange håndværkere starter arbejdsdagen allerede klokken 7 om morgenen og arbejder længere end til klokken 14. Men bestyrelsen har vurderet, at det fortsat skulle være muligt for beboere at parkere, når de skal til og fra deres hjem i myldretiden,” forklarer Pia Vannacci Elnif, der er sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

Forsøget evalueres i løbet af året, hvorefter bestyrelsen vil træffe beslutning om, hvorvidt ordningen skal gøres permanent.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »