Fortnite og CounterStrike Royal Arena

Danske esportsfans kan se frem til to store events i Royal Arena dette efterår. Den første internationale Fortnite-turnering nogensinde udenfor USA, Fortnite Champion Series Global Championship, bliver afholdt fra 13. til 15. oktober – derefter kommer Counter-Strike-turneringen BLAST Premier Fall Finals, der afholdes 25. og 26. november.

Med mere end 500 millioner registrerede konti på verdensplan er Fortnite en platform, hvor man kan skabe egne oplevelser eller samle et hold og dyste i den ikoniske Battle Royale og den actionfyldte Zero Build.

Fortnite-skaberne Epic Games vil sammen med den danske esportsvirksomhed BLAST bringe eliten af det populære globale gaming fænomen Fortnite til Royal Arena i Ørestad. Her kommer 150 af verdens bedste Fornite-spillere fra 22 forskellige lande. Heriblandt tre danskere, som alle kæmper om en præmiepulje på 28 millioner kroner.

“Esport i Danmark har været på fremgang i årevis, og at Fortnite nu kommer til København er endnu et skridt fremad på denne rejse. Med to internationale topevents i København på seks uger bliver byen til verdens hovedstad for esport,” udtaler Robbie Douek, CEO i BLAST.

Blast arbejder med nogle af verdens bedste spiludviklere og brands om esportsoplevelser, og har leveret produktioner, indhold og shows for bl.a. Counter-Strike, Dota 2, VALORANT, Apex Legends, FIFA 2022 og Fortnite.

Større end filmbranchen

Dansk Industris rapport “Danmark som esportsnation” fra august 2023 beskriver netop Danmark som potentielt frontløber i esportsammenhæng. Herhjemme beskæftiger esport 3000 fuldtidsansatte, hvilket er flere end den samlede danske filmbranche. Fortsætter væksten, vil antallet være fordoblet i 2030. På den sportslige side har Danmark den højeste andel af professionelle gamere per indbygger, hvoraf en af dem – 21-årige Thomas Høxbro Davidsen fra Skive – er kvalificeret til Fortnite Champion Series Global Championship, hvor han håber at blive heppet i mål på hjemmebane til oktober.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »