Fotokonkurrencen This Is Ørestad har fundet sine vindere. Fire vinderbilleder blev præmieret og afsløret ved ved byfestivalen Under Åben Himmel i lørdags.
Af Philip Thinggard
Ørestad er kontrasternes nabolag. Sådan må Asger Korsgaard have tænkt, da hans fotolærer gav ham og medstuderende en opgave med emnet ”Kontrast”. Han drog mod Ørestad på jagt efter kontraster. Lørdag 14. september stod fotografen foran sit værk, blæst op i storformat på scenen til festivalen Under Åben Himmel. Han havde sin purunge søn i den ene arm og en vinderbuket i den anden. Asger Korsgaards foto strøg til tops blandt de mere end 1100 indsendte fotos, som blev vurderet af dommerpanelet til fotokonkurrencen ”This Is Ørestad”.
Effektfulde heste “Jeg var måske lidt heldig med, at de heste lige var der den dag”, siger Asger beskedent om sit vinderfoto. De heste, han taler om, er fotoets dramatiske indslag. Fire heste rider kraftfuldt op ad en bakke tværs over fotoets forgrund, med Ørestads velkendte moderne boligbyggeri i den nære baggrund og de lige så velkendte byggekraner i den fjerne. Hestene er så effektfulde, at dommernes tanker blev ledt hen på det Vilde Vesten. I panelets kommentar til fotoet omtales Ørestad som en form for Vildt Vesten, med nybyggerånd og et internationalt befolkningsmix.
Tre andre vindere I hælene på Asger Korsgaard kom Sergej Fediukovic med et ”voyeuristisk, personligt og humoristisk” foto. Hans valg af motiv er en strandstol set gennem et pjaskvådt vindue på en øsregnvejrsdag i Ørestad. På tredjepladsen skal Erik Meier Hansens foto af en diset morgen på Amager Fælled bare opleves. Hvilket alle i øvrigt kan i den kommende tid i Field’s. Panelet betegner fotoet som ”dristigt i sin stilhed”. Endelig, på fjerdepladsen, gjorde Laurits Emiel Mogensen måske det mest modige af alle: som motiv valgte han de ikoniske og ivrigt fotograferede VM-husene. Men Mogensen formåede ifølge panelet at få byggeriet til at ”ligne et ishav i tåge, hvor opdagelsesrejsende i 1800-tallet eksplorerede nye egne af verden”.
Vises i hele byen De fire vinderfotos lever videre i Field’s udstillingslokaler i den kommende tid og kan desuden ses digitalt på hjemmesiden thisisorestad.dk. Ikke mindre end 1.102 fotos blev indsendt mellem 20. juni og 29. august. Herefter fandt de tre fotografer Trine Søndergaard, Tine Reingaard og Christian Falck Wolff frem til de bedste billeder. Dommernes udvalgte billeder trykkes desuden som Go-cards og vises senere i stort format i Ørestads byrum, på Københavns Museum og på Nordre Toldbod i København. Når det sker, annonceres det på via instagramprofilen @thisisorestad og i Ørestad Avis. På @thisisorestad vises også flere andre af de mange indsendte fotos. Fotokonkurrencen This is Ørestad var arrangeret af ØICC – Ørestad Innovation City Copenhagen, Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug, Field’s, Ørestad Avis samt By & Havn.