Generationerns Hus står klar i 2026 på kartoffelmarken

NABOMØDE: Generationerns Hus på Asger Jorns Allé har været længe undervejs, men nu er KAB klar. Byggeriet går i jorden til marts på kartoffelmarken på hjørnet ved Robert Jacobsens Vej.

“Et  byggeri med fokus på fællesskab og naboskab”. 
Det er ambitionerne for det almene boligselskab KAB’s byggeri, der går i gang i marts måned næste år. På grunden skal der opstå et generationshus med et seniorbofællesskab for 32 ældre på de øverste etager. 

De midterste etager får 62 familiebolger imens de nederste etager skal indrettes med  24 ungdomsboliger. I alt får karréen 118 boliger, som gerne skal være indflytningskalre i september 2026 .

Planer måtte ændres
KAB har har arbejdet på Generationernes Hus  to år, og ville gerne have bygget ejendommen som et træhus. Men så kom der forsynings- og energikrise og man måtte gentænke projektet. Det fortalte seniorkonsulent Jesper Lindeberg fra KAB på nabomødet i mandags.

“Samtidig opstod der her i Ørestad et kraftigt ønske om at vi stillede stueetagen til rådighed for butikslejemål. Det har også taget noget tid at få det til at lykkes. Men nu er vi klar, og vi glæder os til at lave et hus hvor der er boliger til alle generationer, og at de kan få noget ud af at dele faciliteter og fællesområder,” sagde Jesper Linderberg.

Vil i dialog om butikker
På mødet deltog også direktør Morten Strandgaard fra selskabet Cufadan, som har købt de tre erhvervslejemål i stuen, og nu går i gang med at finde lejere. Over halvdelen af stueplanet er afsat til tre butiks- eller restaurationslejemål, og de kan evt. opdeles yderligere,

“Jeg synes at gaden er ret dødkedelig lige nu, og vil gerne være med til at skabe noget mere byliv i Ørestad Syd. vi er åbne for alle slags idéer,” sagde Morten Strandgaard. 

Stueetagen får tre erhvervslokaler til butik, cafe og/eller restaurant. De øvrige lokaler i stueetagen skal være fælleslokaler for beboerne.

Han vil også meget gerne tale med lokale iværksættere.
“Vi er et mindre privat selskab som ikke er lommen på nogen. Vi er ikkeinteresserede i at her skal være et lagkagehus og en ejendomsmægler. Men noget som bidrager til det lokale byliv. Som udgangspunkt ser vi det største lokale som en restaurant og de to andre som butikker. Men det kan være at vi finder noget andet, i dialog med jer herude,” sagde han.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »