Glenn Bech på Ørestad Gymnasium

Af: Rosa Camilla van der Meijden og Elena van der Violante, elever på Ørestad Gymnasium

Glenn Bech har i løbet af de sidste tre år fået udgivet ‘Farskibet ‘(2021) og ‘Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’ (2022). Han er modtager af Blixenprisen 2022 for Årets Roman – og er hovedperson i en voksende debat omkring klasseforskelle i dagens Danmark. Derfor var begejstringen stor, da vi hørte, at den højaktuelle forfatter skulle besøge Ørestad Gymnasium onsdag 12. april.

Besøget startede med oplæsningen af et af hans nye digte:

Hvidovre Gymnasium kan ikke tilbyde eleverne et
oplæsningsarrangement
eller foredrag med forfattere eller andre spændende, horisontudvidende input udefra
men det kan Øregård Gymnasium
i Gentofte, København og Aarhus har ungdomsuddannelserne
Licensaftaler og adgang til digitale artikler
Viden, professionelt indhold
Hvorimod unge i fattigere kommuner
Holdes ude
Bag betalingsmure

(Glenn Bech, Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet (2022))

I løbet af de sidste to måneder har Glenn Bech fyldt vores danskmoduler med dialog og debat omkring alt fra toksisk maskulinitet, til queerness, til ulighed i Danmark. Og selv om det har været spændende og lærerigt, har det også efterladt os med en trang til uddybning og afklaring.

For på trods af Glenn Bechs fremtrædende holdning og personlige stemme, ligger forståelsen og fortolkningen af hans værker ene og alene hos læseren.  

ingen fucks for et værdigt kontanthjælpssystem?
ingen fucks for et lige boligmarked?

Glenn Bech, Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet (2022)

Vi har, på Ørestad Gymnasium været privilegerede nok til at høre Glenn Bechs egen forståelse og fortolkning af hans værker. I forbindelse med hans foredrag fik tre OEG klasser lov til at stille ham spørgsmål vedr. opvækst, klasse-ulighed og manderoller. Dette medførte en spændende, lang og informativ samtale, som fremhævede Glenn Bechs talegaver, samt hans forståelse af aktuelle og samfundsmæssige udfordringer. 

Glenn Bech var venlig og åbenhjertig og holdt ikke igen når han blev stillet spørgsmål som:
Mener du at toksisk maskulinitet er en konstant, uberørt af tiden, eller tror du at den tilpasser sig og camouflerer sig i samtiden?
Særligt hans evne til at åbne et spørgsmål op og inkludere publikum i en længere tankeproces, en tankerejse om man vil, gjorde stort indtryk på os, der var heldige nok til at være en del af den rejse.

Efter at have arbejdet med hans værker i todimensionel form, blev vi introduceret til tankerne, og vigtigere endnu, holdningerne bag værkerne. Fra alle os der har læst et eller flere af hans værker – og alle dem der nu har fået lyst til at gøre det – siger vi tak for at have fået muligheden for at opleve forfatteren Glenn Bech.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »