Gorm’s lukker i Field’s

Gorm’s pizzarestaurant i Field’s lukker. Hele Gorm’s kæden er gået konkurs. “En uundgåelig og trist udgang på det hele”, siger stifter og direktør Christian Madsen.

Mandag morgen indgav Gorm’s selskabet konkursbegæring. Ifølge ledelsen selv skyldes konkursen det, de kalder et ”giftigt mix” af et gældsefterslæb fra coronakrisen, inflations- og energikrisen samt kommende momsbetaling, som har presset likviditeten massivt. 

”Vi har kæmpet med næb og kløer for at undgå denne situation. Vi har til det sidste søgt løsninger, som kunne sikre virksomhedens overlevelse, men gældsspiralen og den stejle afdragsprofil har vi desværre ikke kunnet finde en løsning på. Derfor står vi nu med en uundgåelig og trist udgang på det hele,” udtaler stifter og direktør i Gorm’s, Christian Madsen, i en pressemeddelelse: 

”Det er et livsværk, vi ser smuldre mellem hænderne på os, og fundamentet er trukket væk under både ejere, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, så vi er selvfølgelig triste og dybt ærgerlige over, at vi står her i dag,” lyder det videre.

Ifølge meddelelsen har virksomheden været fanget i en negativ gældsspiral efter coronakrisen, hvor afdrag på coronalån har tæret på likviditeten. Ledelsen har gennem en længere periode forsøgt at få nye investorer ombord og forhandlet med flere pengeinstitutter for at sikre ny kapital. Men uden held.

”Vi optog milliongæld hos staten i perioden med corona-restriktioner og nedlukninger. På det tidspunkt var afdragsbetingelserne slet ikke fastsat, og der var ingen i branchen, der havde fantasi til at tro, at lånene skulle tilbagebetales over blot 24 måneder, ovenikøbet med dét renteniveau, vi er blevet præsenteret for,” siger Christian Madsen:

Tilbage i oktober 2022 gik tre af kædens restauranter konkurs, og dermed havde pizzakæden kun fire restauranter tilbage – en i Aarhus, en i Ørestad, en i Nyhavn og en i Magstræde. Forinden var der også Gorm’s pizzabarer i Tivoli, Torvehallerne, Fisketorvet og Københavns Lufthavn. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »