Grådig lokalavis: Hvorfor koster det nu 80 øre at læse Ørestad-nyheder?

Hvorfor nu en betalingsmur! Skal det nu koste penge at læse lokalnyheder? Så gode er i da heller ikke!

Ørestad Avis har lanceret et nyt website og nyt nyhedsbrev. De fleste artikler kræver nu login for at man kan læse dem. Et abonnement koster 80 øre om dagen.

Årsagen er meget simpel: Overlevelse. Ørestad Avis laver lokaljournalistik kun for Ørestad og nabokvarterer. Vi udgiver en trykt avis 22 gange om året, bringer daglige online-nyheder og udsender nyhedsbrev to gange om ugen. Vi arrangerer debatmøder, og vores reportere forsøger at dukke op med blok og kamera, hver gang der sker noget i Ørestad.

Alt det koster penge. Og avisbranchen er ikke nogen guldrandet branche. Tidligere kunne en lokal ugeavis eller 14-dages avis løbe rundt med sine indtægter fra trykte annoncer i avisen.

Sådan er det ikke længere. Annoncemarkedet er faldet støt i gennem flere år, både hvad angår priser og kunder. Mange erhvervsdrivende vælger at bruge deres annoncekroner på nettet, og sende pengene til Google og Facebook.

Så noget måtte vi gøre. Vi spørger nu læserne, om de vil være med til at holde os i luften og på gaden. 

Det har været en stor opgave for os at ‘vende skuden’. Vi har lavet brugerundersøgelser og skiftet teknologi. Vi har testet, testet og testet. Betalingsløsninger, designs, nyhedsbreve og artikelformater.
Og vi fortsætter med at teste og forbedre os. Så vores medie er relevant for dig som læser. Så relevant, at du vil betale 80 øre for det. Om dagen.

Jeg er storforbruger af nyheder. Og jeg kender udmærket irritationen, når man ikke kan læse en nyhed, uden at skulle registrere sig, afgive kortoplysninger osv. De første 10 gange hopper jeg videre til nogle andre nyheder. Men hvis mediet bliver ved med at tilbyde noget, som jeg gerne vil have, overgiver jeg mig og bestiller abonnement.
Nogle medier bliver opsagt igen, fordi forholdet mellem pris og værdi ikke hænger sammen. Andre medier får man et afhængighedsforhold til.  Det er dejligt at der er adgang til alt indhold, og at det kører på alle devices. Og jeg bruger mediet næsten dagligt.

Det er sådan det skal være. Vi på Ørestad Avis skal gøre os fortjent til at tage af din tid og dine penge. Vi skal hele tiden være i kontakt med dig, så vi kan lave de historier, du gerne vil læse – plus dem, som du ikke vidste, at du gerne vil læse.
Er prisen OK? Er der nok indhold? Skriver vi om de rigtige emner? Skal vi lave flere nyhedsbreve om særlige emner? Vil i have podcasts, fotoreportager eller video? Skal vi også være på Twitter og Instagram? Så vidt muligt er det læserne, som bestemmer.

Vi elsker annoncørerne. Med læserabonnementer OG annonceindtægter har vi to solide ben at stå på. Så vi vil stadig kæmpe for at få flere annoncører, både i den trykte avis og digitalt. Vores økonomi og overlevelse er afhængig af begge dele. Så herfra skal der lyde en stor tak til de lokale erhvervsdrivende, som har lyst og interesse i at være med i vores medier. Vi skal også her ud at spørge jer, hvad vi kan gøre bedre, og hvordan vores medier kan blive endnu mere relevante for jer.

Med venlig hilsen fra Lars Greir, udgiver og redaktør, Bydelsaviserne

Hvis du har spørgsmål eller forslag til, hvordan vi kan blive bedre, Så skriv til mig på info@orestad-avis.dk

Translate »