Grøn jord på vej til Grønjordskollegiet

Grønjordskollegiet skal have en klimahave i stedet for parkeringspladser. Cirka halvdelen af parkeringspladsen ud mod Grønjordsvej skal være grøn.

Kollegiet har netop modtaget 1 million kroner fra Nordea-fonden til at realisere en grøn oase med klimahave, regnvandshåndtering, biodiversitet og grønne sociale rum til glæde for kollegiets ca. 1.000 beboere og nabolaget.

Beboerne har holdt beboerrådsmøder og åbne idé-workshops for at udvikle planen for kollegiets udendørsarealer. De har også været i dialog med naboer som børneinstitutionen Stjernehimlen, Grundejerforeningen Vestervænge, Miljøpunkt Amager og Amager Vest Lokaludvalg. Alle bakker op om projektet.

Udsigt nedover parkeringspladsen. (Wikipedia)

“Lige nu er der stor forskel på, hvad du kigger på, når du kigger ud ad vinduet. Nogle har udsigt til Amager Fælled og andre har til parkeringspladsen, så flere får noget rart at kigge på med klimahaven”, siger næstforperson for beboerrådet, Julie Roesgaard, til TV2-mediet ‘Kosmopol’.

Grønjordskollegiets fem boligblokke huser cirka 1.000 beboere og er et af de største i landet. Nu skal 44 af kollegiets 175 parkeringspladser omdannes til et område hvor der både skal være nyttehaver, planter og minivæksthuse. Visionen er at der også skal gøres plads til multibane, skateområde og udendørs fitnessfaciliteter, åbent for hele lokalområdet. En rosenhave og et ‘zentrædæk skal være stedet hvor man slapper af og læser til eksamen.

Kollegiets bestyrelse havde ellers planer om at udbygge kollegiet med flere boliger. Men beboerne skulle med på råd, og de ville hellere have mere grønt. Byggeplanerne er dog ikke skrinlagt, skriver MagasinetKBH. Der arbejdes på et projekt på hjørnet af Grønjordsvej og Røde Mellemvej som omfatter private boliger og en aktiv stueetage, måske med butikker. Dertil kommer en rækkehuslænge til de familier, der bor på kollegiet – samt et antal gæsteboliger.

Grønjordskollegiet er et i alt 45 projekter landet over, der har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at skabe grønne og blå oaser under overskriften “Her gror vi”. Kollegiet vil nu søge flere relevante puljer for at kunne komme i gang med anlægsarbejdet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »