Grøn rute – tværs gennem Sundby?

En ny vision vil binde Amager Fælled sammen med Amager Strandpark via et nyt grønt bælte gennem Amager.

Ruten starter ved Grønjordsvej ved Amager Fælled og fortsætter mod øst ad Peder Lykkes Vej, Elbagade og Italiensvej, indtil en rammer strandparken ved Amager Strandvej.

Langs ruten skal biltrafikken begrænses. For eksempel på Peder Lykkes Vej, hvor bilerne må nøjes med kørebaner. Det giver plads til en cykelgade ved siden af. Andre steder nedlægges parkeringspladser som erstattes med grønt eller bredere cykelstier.

Flisebelægning, kunst og lyssætning skal give hele strækningen en samlet identitet. For eksempel foreslås det at der udvikle en ‘Amar-flise’, og at der kommer mosaiksten og skulpturer langs ruten. På samme måde skal træer og planter afspejle den omkringliggende natur.

‘Fra Fælled til Strand’ hedder planen, som er tegnet af Cobe Arkitekter og har været flere år undervejs.

“Som medlem af projektgruppen bag den nye ‘Fælled Til Strand’ vision er jeg stolt og tilfreds. Grønne gader, kunstneriske fortove og frem for alt en bred cykelrute. Det har manglet længe,” skriver byudviklingsordfører for SF i København, Rasmus Stenberger, i en mail til Ørestad Avis.

Det er en projektgruppe under Områdefornyelsen Sundby, som har fået lavet et oplæg til den nye grønne rute hos Cobe Arkitekter. Områdefornyelsen Sundby er en helhedsorienteret indsats med det formål at løfte kvarteret gennem fysiske, sociale og kulturelle projekter.

Den grønne rute kan forlænges gennem Amager Fælled og Islands Brygge, så den griber fat i Cykelbroen over havnen. (Illustration: Fra Fælled til Strand”)

Søndag 16. april kl. 14.30 inviterer Områdefornyelsen på cykelkaravane fra fælled til strand, hvor Cobe vil fortælle om planen undervejs. Områdefornyelsen har booket en række cykeltaxaer, som man kan hoppe om bord i – eller man kan tage sin egen cykel.

“Alle der har trasket på Grønjordsvej til og fra DR Byen station ved, hvor trist og gråt der kan være. Nu vover vi pelsen og peger på nogle simple greb, som sætter en ny balance i trafikken og giver lidt mere plads til natur og mennesker,” skriver han.

Visionen har været undervejs i flere år. Gruppen har bl.a. foretaget borgerinddragelse og trafikanalyser med deltagelse af kulturantropolologer og arkitekter. Planen skal nu forelægges Borgerrepræsentationen før budgetforhandlingerne i København efter sommerferien.

“Som SF’er på rådhuset skal jeg i al fald gøre mit til skubbe på. Så vi får bundet øens to store attraktioner bedre sammen,” udtaler Rasmus Steenberger.

Forslaget får pæne ord med på vejen fra Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod (EL):
“En grøn korridor fra Fælled til Strand kan blive et vigtigt element i realiseringen af vores nye biodiversitetsstrategi og samtidig give bedre muligheder for at cykle og gå på tværs af Amager,” udtaler hun til Magasinet KBH.

Illustrationer: Cobe arkitekter for Områdefornyelsen Sundby.
Visionsplanen Fælled til Strand har sin egen webside: https://express.adobe.com/page/DJYJfwIhpqQEN

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »