På Ørestad Gymnasium kan eleverne vælge kinesisk som valgfag allerede i 1.g. I september var kinesiskelever fra 1.g til efterårsfestival i Kinesisk Kulturcenter, hvor de fik mulighed for at prøve deres kundskaber af i praksis.
Af Trine Hvam Madsen
Andreas Warna-Moors, Witold Bokor, Cherie Moesgaard og Laura Løndal går i forskellige klasser i 1.g på Ørestad Gymnasium. Men mødes altid når der er kinesisk på skemaet. De har nemlig alle valgt faget som sprogfag i grundforløbsperioden i de første tre måneder af 1.g.
Eleverne har netop besøgt Kinesisk Kulturcenter i København, sammen med deres lærer, Aobo Tai og gymnasiets rektor, Mads Lyngby Skrubbeltrang. Her reciterede de kinesiske digte for medarbejderne i kulturcentret, smagte på kinesisk mad og fik lov at overvære en koncert med kinesiske harper.
“Jeg synes det var meget spændende, for jeg har aldrig mødt kinesere før. Når vi skulle læse vores digte op, eller bare prøvede at sige noget på kinesisk, klappede de af os bare fordi vi forsøgte. Jeg tror de var meget beærede over, at vi forsøgte at lære deres sprog,” fortæller Cherie.
“De var enormt venlige og meget respektfulde,” tilføjer Laura.
“Man lærer meget mere om folks traditioner og værdier på den måde, og det blev mere levende for os,” påpeger Andreas.

Eleverne har kun haft faget i godt to måneder, men føler allerede de har lært en del. Witold synes ikke, at kinesisk er specielt svært, man skal bare forstå logikken.
“Det kan virke ret intimiderende, fordi tegnene og udtalen er så anderledes end dansk, men når man så begynder at lære det, finder man ud af, at det bare er som ethvert andet sprog,” forklarer han.
“Faktisk er grammatikken meget nemmere end på dansk, man skal bare forstå de der tegn, hvordan man tegner dem rigtigt, og hvordan man udtaler dem, så kan det ikke gå helt galt” pointerer Cherie.
Grundforløbet i 1.g er snart ovre for de fire elever. Men d vil alle fortsætte med kinesisk. Og så glæder de sig til den store sprogrejse med faget i 3.g, hvor de skal til Beijing.