Chelina flytter måske – men vil blive i Ørestad

Chelina Pedersen har siden 2019 drevet sit eget træningssted Workout Pedersen på Richard Mortensens Vej. Men huslejen bliver ved med at stige, senest med 10 procent. “Jeg elsker stedet her, men det kan desværre ikke blive ved med de stigninger”, siger Chelina, som dog ikke har tænkt sig at lukke – men er i dialog med en anden udlejer om at flytte til en anden adresse i Ørestad.

Chelina Pedersen blev overrasket, da hun i sidste nummer af Ørestad Avis læste om sit eget træningssted på Richard Mortensens Vej. Der var nemlig et par alvorlige fejl i artiklen. For det første var Chelinas eget navn slet ikke med. Denne avis havde bragt et forkert navn. For det andet blev der bragt et citat fra Facebook, Hvor der stod at Workout Pedersen var ved at lukke. Det er ikke rigtigt, og vi har nu besøgt Chelina Pedersen – og her følger den rigtige beretning:

Rå beton

Hun overtog lokalerne i Nordhuset i Ørestad Syd i 2019 for at indrette sit eget træningssted ‘WORKOUT PEDERSEN’. Der var kun rå betonvægge og ventilationsrør i loftet. Chelina fik malet graffiti på væggene, hængt farvede LED-lamper op og fyldt rummet med de nyeste træningsredskaber. Et mindre rum blev indrettet til børnene, som her kan slappe af imens mor eller far træner.
I dag er stedet fyldt med glade kunder dagen igennem. I dagtimerne har Chelina personlige træningssessioner. Om eftermiddagen og aftenen er der boot camps med høj musik, tempo, sved og grin. Workout Pedersen er blevet et forsamlingshus for de omkring 100 faste kunder i lokalområdet – plus de mange som kommer andre steder fra.

“Jeg brugte mange penge på at indrette lokalet, og har virkelig gjort meget for at det kunne blive til MIT sted. Kunderne kan virkelig godt lide at komme her, og jeg elsker at gøre folk stærke, og hjælpe dem til at nå deres mål,” siger Chelina, som har være træningsinstruktør i over ti år, tidligere med sit eget center på Vesterbro i København.

Centeret på Vesterbro fik vokseværk, og samtidig havde Chelina og hendes mand fået tvillingepiger.
“Så vi flyttede hele familien til Ørestad Syd, og det har jeg ikke fortrudt. Det er så fedt at folk bruger mit sted til at mødes og være sammen. Vi holder både julefrokost og sommerfest, og skaber en masse liv herude,” siger Chelina.

Huslejen blev ved med at stige
Men for nogle uger siden kom der en besked, som har gjort det nødvendigt for hende at overveje sin fremtid. Ejeren af Nordhuset på Richard Mortensens Vej varslede en huslejestigning på 10,33 procent. Huslejen var allerede sat op flere gange siden Workout Pedersen åbnede. Men denne gang var stigningen ekstra stor.

“Den månedlige leje er steget med 6.000 kroner på tre år, og stiger nu yderligere med over 10 procent. Det kan ikke blive ved på den måde,” siger Chelina, som er i kontakt med de øvrige lejere af erhvervslokalerne i Nordhuset for at stå stærkere over for udlejeren – det hollandske investeringsselskab Orange Capital Partners.

For Chelina har huslejestigningen sat gang i mange tanker:
“Jeg har mine faste kunder, og stedet her er lige, som jeg vil have det. Men stigningerne betyder, at jeg skal arbejde mange flere timer pr. dag. Det var ikke det, som var meningen. På den anden side, så elsker jeg mit job. Så hvad nu? tænkte jeg. Skal jeg starte helt forfra?”

I dialog med Bella
En løsning er måske på vej. Chelina er i dialog med udviklerne af det nye butiksområde i Bellakvarteret i Ørestad City. De vil meget gerne have Workout Pedersen som lejer. Der er udsigt til, at huslejen kan blive på omkring det halve af, hvad Chelina skal betale hvis hun bliver i Nordhuset.

“Mennesker er her jo nok af, de skal bare lige vænne sig til at bruge de lokale tilbud,” mener Chelina. 

“Det kunne bestemt godt være den rigtige løsning, så jeg kan blive i Ørestad, fortsat have mit eget sted og ikke mindst beholde mine dejlige kunder. Så vi fortsætter dialogen, samtidig med at jeg kæmper med de andre erhvervslejere herude for nogle rimelige vilkår,” siger Chelina.

“Man taler så meget om at vi skal have flere butikker og mere byliv i Ørestad Syd. Så kan det jo ikke nytte noget at de store selskaber, som ejer bygningerne, tvinger de selvstændige til at lukke. Det må da være i alles interesse, at der er liv og handel i stueetagerne herude. Og mennesker er her jo nok af, de skal bare lige vænne sig til at bruge de lokale tilbud,” mener Chelina. 

One thought on “Chelina flytter måske – men vil blive i Ørestad

  1. Hej, dette er en kommentar.
    For at slette en kommentar logger du blot ind og læser indlæggets kommentarer. Der har du mulighed for at redigere eller slette dem.

Comments are closed.

Translate »