Her blev der givet flest p-bøder i 2023

I 2023 er der uddelt i alt 3.908 kontrolafgifter til ulovligt parkerede biler på Ørestads private fællesveje. Det viser en opgørelse, som Apcoa har lavet for Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug.

Bilejere har de seneste år skulle se sig ekstra godt for, når de parkerer ulovligt i Ørestad. Parkeringsfirmaet Apcoa kontrollerer nu alle veje syd for Vejlands Allé, som ejes af bydelens grundejerforeninger. Alle pladser i gadeplan er kun til korttidsparkering.

En ny opgørelse fra Apcoa viser at det især er i Ørestad Syd, at den lovlige parkering glipper. Syd indtager de tre første pladser på listen over steder, hvor der uddeles flest p-afgifter.Øverst på listen over gader, hvor der er uddelt flest afgifter, ligger Robert Jacobsens Vej. Her er der i 2023 uddelt hele 971 afgifter – eller næsten tre om dagen – året rundt.

På andenpladsen kommer Richard Mortensens Vej med 942 afgifter, mens Else Alfelts Vej lander på tredjepladsen med 757 afgifter.

 På Else Alfelts Vej tæller sektionen mellem Ejler Billes Allé og Asger Jorns Allé ikke med i opgørelsen, da den ikke er overdraget til Grundejerforeningen Ørestad Syd endnu.

Bedre kontrol
Grundejerforeningerne Ørestad City, Ørestad Arenakvarter og Ørestad Syd indførte privat p-kontrol på deres områder i 2022-2023. Tidligere var det Københavns Kommune, som havde ansvaret for p-kontrol. 

“Grundejerforeningerne valgte at indføre privat p-kontrol, fordi der var mange, som oplevede problemer med ulovligt parkerede biler, og fordi kommunens kontrol var mangelfuld,” forklarer sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Pia Vannacci Elnif. 

“Vi har nu kørt med privat kontrol de fleste steder i lidt over et år. Det er vores opfattelse på tværs af Ørestads kvarterer, at der er færre ulovligt parkerede biler end tidligere. For den enkelte, som får en afgift, er det helt sikkert irriterende. Men det, vi generelt hører fra beboerne, er, at den private p-kontrol altså har en effekt,” siger hun. 

Er man i tvivl om, hvor man må parkere og hvor længe, opfordrer Grundejerforeningssekretariatet Ørestad til at man chekcer efter på p-skiltene, når man parkerer. Har man fået en afgift, man ikke er enig i, kan man klage direkte til udstederen af afgiften, Apcoa.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »