Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Himmel og Helvede A/S søgte nye sjæle

Skrevet af Mina Rahim

Igen i år havde en gruppe elever og lærere på Ørestad Gymnasium skabt en multiforestilling. Vi var med til premieren.

2. og 3. februar inviterede Ørestad Gymnasium til multiforestilling, og denne gang udspillede handlingen sig på himmelens og helvedes hovedkontor.

Det faktum, at det er en multiforestilling åbner op for en brug af mange forskellige udtryksformer. Der er derfor både dans, musik, medieproduktion og skuespil. Forestillingen byder derfor også på små medieproduktioner, der støtter op om handlingen. I de små film, får man lov til at komme med ind i den famøse elevator, hvor man kan komme helt ned til etage -666.

Et godt fællesskab
Omkring 40 elever og lærere har været med til at lave årets multiforestilling, og eleverne har selv brainstormet og udviklet idéer til scener og dansenumre. Teamet og musikken er blevet valgt i samarbejde med lærerne.

Vi møder et par af eleverne inden multiforestillingens start.

“Der er lidt nerver. Vi er spændte,” fortæller Arua.

Omkring 40 elever og lærere har været med til at lave årets multiforestilling, og eleverne har selv brainstormet og udviklet idéer til scener og dansenumre. Teamet og musikken er blevet valgt i samarbejde med lærerne.

Arua går i 3.g og spiller rollen som Satan. Hun var også med til at lave multiforestillingen i 1.g, men grundet corona blev den desværre aflyst. Derfor er hun glad for at kunne være med i år.

“Jeg føler, at det er en oplevelse, jeg gerne vil have med, inden jeg går ud af gymnasiet. Også har jeg har fået virkelig mange nye bekendtskaber og venskaber. Jeg synes, at der har været et virkelig godt fællesskab. Det var også en af grundene til at jeg meldte mig til,” fortæller Arua.

Op eller ned?
Xander fra 1.g er enig. Han spiller guitar og trommer i forestillingen, og er også med i en enkelt scene. Han meldte sig til efter, at have snakket med sin tutor, som selv havde været med.

“Og så kan jeg godt lide at spille musik. Så jeg tænkte bare, hvorfor ikke?”

Og til spørgsmålet om hvorvidt de vil anbefale andre elever at være med næste år, er de begge helt enige.

“Ja, helt klart,” siger de i kor.

Til multiforestillingen er der på sæderne placeret en lille folder, hvori man kan udfylde et spørgeskema kaldet ‘’Livets vigtigste spørgeskema’’. Det er selvsamme spørgeskema, som de nyligt døde skal udfylde i forestillingen. Her vil de blive stillet spørgsmål om alt fra, hvor højt deres fravær har været, til om de tror på Gud.

Foto fra øvelserne til forestillingen. Satan i elevator.

Englen og djævlen
Sidstnævnte kan vise sig at være afgørende for, hvorvidt man havner i himmelen eller i helvede. For når det er Gud, der bestemmer, hvem der tage elevatoren til himmelen, er det vigtigt, at du også tror på hans eksistens. Spørgeskemaet afleveres til receptionisten Sankt Peter, hvis navn Gud aldrig rigtig kan huske.

Ventetiden er dog lang, og i mellemtiden kan man nyde en snack i kantinen med det passende navn  7 Heaven.

Udover Gud møder vi også Satan i forestillingen. De to må se forbi deres uenigheder, når de sammen skal styre Himmel og Helvede A/S. Og tingene virker også til at foregå i ro og mag indtil en forbudt romance blomstrer mellem englen Gloria og djævlen Lucy.

I forestillingen stifter vi også bekendtskab med de nyligt døde, som nervøst afventer deres skæbne. Og så er der ikke mindst lille Ejnar, der har syndet, og som skal ud til en kirke, hvor præsten breakdancer til Sam Smith og Kim Petras’ knap så hellige hit ‘Unholy’.

Undervejs byder forestillingen også på en masse velspillet og velsunget musik. Her kan man nyde både nye og gamle hits såsom Elvis Presley’s ‘(You’re the) Devil in Disguise’ og Harry Styles ‘Only Angel’.

Vi kan her på avisen i hvert fald anbefale, at man tager ind og ser næste års multiforestilling, hvis man gerne vil se, hvad eleverne finder på af spændende ting. Man kan i hvert fald konkludere at Ørestad Gymnasium rummer en masse alsidige talenter.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close