Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Højt niveau på ASTA filmfestival

Onsdag 9. maj løb Ørestad Gymnasiums Asta film-festival af stablen, og det var en imponeret jury, der overrakte priserne til årets vindere.

Ørestad Gymnasiums Asta filmfestival blev for 2. år i træk afholdt i samarbejde med Nordisk Film-biografen i Field’s, der er nabo til Ørestad gymnasiums nye bygning: Mediebyen. Eleverne har arbejdet benhårdt med deres produktioner gennem det sidste halve år. Men når deres film bliver vist på en stor biografskærm, giver alt arbejdet mening.

Imponerede dommere
Juryen, der bestod af professionelle film- og mediefolk overrakte årets Asta-statuetter til vinderne af de forskellige priser. 
En af dommerne var Henrik Ruben Genz  som mener at de nominerede film havde et fabelagtigt høje niveau. 
“Jeg havde sidst dette jakkesæt på,  da jeg var nomineret til en Oscar, og det siger faktisk noget om niveauet her. Det er helt utrolig højt,” sagde han.

Sikker vinder
Aftenens store vinder blev filmen en “Sikker vinder”, der løb med 4 af de 8 priser. Filmens manuskript var som Jurymedlem Per Helmer, tidligere mediefagslærer på Ørestad, udtrykte det: “Et helstøbt manuskript, der gav skuespillerne alle muligheder for at udfylde deres roller, og når skuespilpræstationerne oven i så oven i købet er så fantastiske, så er det klart, at filmen bliver så fabelagtig.” 
Mette Andkjær Hansen pegede på, at filmen ramte lige ned i målgruppen og formidlede vha. blændende skuespilpræstationer, et fantastisk manuskript, og overordnet set en helt virkelig god forståelse af film-håndværket. En underholdende film, der altså gik lige i både juryens som publikums hjerter.

Mediefag på A-niveau
Rikke Juul Dalsgaard, der er mediefagslærer på Ørestad Gymnasium forklarer, at det for skolen er meget vigtigt at opretholde et meget højt fagligt niveau. 
“Vi har som ét af kun to gymnasier fået lov til at oprette en linje med mediefag på A-niveau. Det har vi, fordi vi har brugt meget energi på at udvikle faget og give det gode betingelser. Det er vi  forpligtet af, og vi ønsker at være blandt de bedste,” siger hun.

pastedGraphic.png
ASTA filmfestivalen havde som værter Matthew Wilson fra 2.i og Miccalla Malsbo fra 2.m. De er her sammen med TV-vært Erkan Özden. Vinderfilmene er lagt ud på youtube-kanalen OEGtube og på OEG’s Facebook-side. Foto: Ørestad Gymnasium

Vinderne i de forskellige kategorier:

  • Bedste c-niveau-produktion: “Du er vel til kvinder” produceret af Benjamin Mateos Nicolajsen, Joshua Mwamba og Marcus Urban Christensen fra 1.h. Varighed: 4.41 min.
  • Bedste fakta: “A Tale of Tools” produceret af Ida Dreier, Klara Oline Aarup Lykkegaard-Ginsbo, Sara Suqi, AlexanderLysen og Frederik Mogensen fra 2.i.Varighed: 9.20 min.
  • Bedste klipning: “Sikker vinder” produceret af Jakob Johannes Garde, Adam Le Fevre Mieldazys , Dagmar Ørum-Hansen, Helena Melcher Elmgreen og Mikkel Guldborg Nielsen fra 3.i. Varighed:11.26 min.
  • Bedste lyddesign: “Trip” produceret af Daniel Morales Sole Pedersen, Kevin Stevens Marcussen, Nikolaj Malsbo, Rumle Lykke Kjær og Toke Elias Ratleff fra 3.m. Varighed: 8.29 min.
  • Bedste billedside: “Naturens skrig” produceret af Frederik Von Der Hude, Gustav Foldorf, Lukas Grubb Jensen, Malte Klarskov Hermansen og Rasmus Dalum Solvang fra 3.i. Varighed: 13.25 min.
  • Bedste manuskript: “Sikker Vinder”
  • Bedste film og Publikumprisen: “Sikker vinder”
     

Jury:
Henrik Ruben Genz har bl.a. instrueret filmene “Bror min bror” (1998), “En som Hodder” (2002), “Nikolaj og Julie” (2003), “Tordenskjold og Kold” (2016) samt  “Gud taler ud” (2017).
Erkan Özden er journalist og vært på TV-Avisen, tidligere korrespondent i USA, vært på DR2 udland og udlandsrapporter.
Mette Andkjær Hansen er redaktionschef på STV Production og tv-tilrettelægger på diverse dokumentarprogrammer bl.a. “De åndssvages historie” (2015), temalørdag om opdragelse DR2 (2018) samt en udsendelsesrække om folk med downs syndrom.
Per Helmer Hansen er pensioneret lektor i mediefag på bl.a. Ørestad Gymnasium og forfatter til en lang række fagbøger.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close