• Det kan du høre mere om den 20. november fra kl. 09.00-13.30 (frokost inkluderet).
Her inviterer ØICC og Københavns Kommune til “Morgendagens Kantinemad”, hvor vi stiller skarpt på, hvordan vi i fællesskab kan bringe grønnere madvaner ind i kantiner på virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner og derigennem bidrage til et mindre klimabelastende forbrug.
På dagen vil I møde eksperter, køkkenchefer og ledere, der arbejder med kantineomstilling og få den nyeste viden og forskning på området. “Morgendagens Kantinemad” er første skridt i et koordineret og øget fokus på området på tværs af Københavns Kommune og i ØICC.
Eventet foregår i HUBNORDIC HUB3, Arne Jacobsens Allé 13, 2300 København. Tilmeld dig via linket på forsiden af ØICC’s hjemmeside, oicc.dk.
PROGRAM
09.00-09.15: Velkomst og introduktion v/ dagens moderator, Judith Kyst, direktør for Madkulturen.
• Icebreaker: Diskussionsspørgsmål i små grupper
09.15-09.30: Tale v/ teknik- og miljøborgmester Line Barfod
09.30-09.55: Oplæg: Mad som revolution
“Fremtidens kantinemad: Hvorfor planterig kost er fremtiden” v/ Bente Halkier, næstforperson i Klimarådet og professor på KU
09.55-10.20: Oplæg: Bæredygtig kantineomstilling
“Det holistiske perspektiv og nye standarder for bæredygtig omstilling af kantiner” v/ Line Rise Nielsen, Partner og fødevarepolitisk rådgiver, Changing Food
10.20-10.55: Erfaringer fra kantineomstilling.
Præsentation af kantinecases:
• Deloitte (TBC),
• Københavns Professionshøjskole (Asbjørn Franck),
• Det Kongelige Bibliotek (Mette Mejlvang, Vicedirektør),
• Københavns Kommune (Mathilde Heldt Rønnow og Anna Karolina Jönsson, Kontor for Vækst og Erhverv, Økonomiforvaltningen)
10.55-11.15: Paneldebat + QA fra salen
• Hvad har været de største udfordringer og hvordan har I løst dem?
• Hvordan kan en kantine gå i gang med deres kantineomstilling?
• Hvad er de vigtigste læringer?
11.15-11.30: Pause med forfriskninger
11.30-11.50: Forskning og data om adfærdsændringer.
Præsentation af tre projekter:
• Normplant v/ Morten Wendler Jørgensen, Postdoc, KU.
• Agrifoodture v/ Luke Schafer, FoodSHIFT Co Coordinator, KU.
• Madkulturens seneste analyse af frokostvaner v/ Madkulturen
11.50-12.00: Paneldebat + Q&A fra salen
• Hvordan anvender vi viden om adfærdsændring i omstillingen?
• Hvor ligger de største potentialer?
• Hvordan sikrer vi, at forskning bliver brugt i praksis?
12.00-12.10: Kort talk om potentiale for at samarbejde i branchen
12.10-12.30: Paneldebat: Kantineomstilling – fokus på køkken og medarbejdere – løsninger, barrierer og sociale tippepunkter
Paneldeltagere:
• Køkkenchef fra Deloitte (TBC),
• Køkkenchef og medarbejderrepræsentant fra Københavns Kommune (TBC),
• Morten Wendler Jørgensen, Postdoc, KU (med erfaring fra KU om medarbejdertilfredshed),
• Rambøll (perspektiv på løsninger gennem dialog)
Debatemner:
• Hvad er de største barrierer i omstillingen, og hvordan løser vi dem?
• Hvordan håndterer man utilfredse medarbejdere?
• Hvilke metoder har vi for at arbejde med dialog på tværs af virksomhed/organisation?
12.30-12.35: Afrunding og næste skridt
12.35-13.30: “Eat and Talk”: Interaktiv frokostbuffet