Ildsjlælehuset har fået over 1000 brugere

4. februar 2022 blev dørene slået op for det nye Ildsjælehus i Naturpark Amager. Et år efter gør husets vært Jesper Paasch status.

Ildsjælehuset er et brugerdrevet sted på Naturcenter Amager, hvor frivillige mødes for at lave alle slags aktiviteter med afsæt i naturen.

I alt har omkring 1400 brugere benyttet sig af Ildsjælehuset det første år, fortæller Jesper Paasch, som er Ildsjælehusets vært. Det er blandt andet cykelgrupper, Ørestad Kor og Amager Pileforening. Huset har næsten har været i brug hver anden dag igennem det første år.

“Jeg synes simpelthen det er så fedt at se hvor mange forskellige ildsjæle, der har taget stedet til sig. Der er naturligvis plads til at huset kan bruges endnu mere, men at så mange allerede kender til Ildsjælehuset og dets muligheder viser os, at der både er et behov og at det er lykkedes os at få budskabet ud i verden”, siger Jesper Paasch.

Selvorganiseret hus

Huset er tænkt som en platform for selvorganiserede initiativer fra borgere, foreninger og institutioner, som på hver deres måde engagerer sig i at skabe aktiviteter og oplevelser i naturparken, eller som har lyst til at begynde på det. Og i husets første leveår har vidt forskellige brugergrupper taget stedet til sig.

Alle kan bruge det

Selve huset består af et stort multirum og et mindre te-køkken. Herfra kan der laves aktiviteter, holdes møder og forberedes ture i naturparken. Alle kan benytte huset, så længe formålet med aktiviteterne er at bidrage til at flere benytter sig at naturparken, at skabe et højere kendskab til den og at ideerne realiseres i respekt for naturen.

Ildsjælehuset er også stedet hvor der afholdes kurser for dem, der kunne tænke sig at blive lokal naturguide i Naturpark Amager.

Har man lyst til at benytte Ildsjælehuset, kan man kontakte stedets vært Jesper Paasch på jepaa@nst.dk

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »