Planer om International Gaming Week i Ørestad

Med et budget på 12 mio. kroner vil Bellagroup og Wonderful Copenhagen skabe en stor årlig Copenhagen Gaming Week i Bella Center. Den første Gaming Week afholdes til efteråret. Målet er festivalen om fire år er internationalt anerkendt og har 35.000 deltagere.

‘Copenhagen Gaming Week – Gaming & Beyond’ er arbejdstitlen på det store arrangement, som skal finde sted første gang til oktober 2023 i Bella Center. Det forventes at eventet er økonomisk bæredygtigt efter fire år. I år ventes der at være 15.000 deltagere, men i 2026 skal tallet være vokset til 35.000.

Ambitionen med Copenhagen Gaming Week er at opbygge “en af de absolut vigtigste gaming festivaler globalt set og placere sig blandt verdens 10 største af sin slags”. Ørestad skal være vært for megaeventet hvert år fremover, og samle tusindvis af interesserede deltagere fra både Danmark og internationalt.

Festivalen skal være vært for en af de helt store internationale esportsturneringer. Samtidig skal man kunne opleve Nordeuropas største messe for gaming og esports for både den brede befolkning, tech-interesserede samt videns- og erhvervsliv. Festivalen skal omfavne gaming kulturen med alt hvad den indeholder i krydsfeltet mellem SoMe, musik, mode, mad, gadekultur etc.

“Gennem stærke gamerhold, en stærk esport- og gamingkultur og en globalt førende industri – er København i en unik position til at kunne skabe en gaming festival med stor international flyvehøjde”, skriver initiativtagerne.

Festivalen skal være vært for en af de helt store internationale esportsturneringer. Samtidig skal man kunne opleve Nordeuropas største messe for gaming og esports for både den brede befolkning, tech-interesserede samt videns- og erhvervsliv. Her et foto fra Paris Games.

Eksplosiv vækst
Baggrunden for at lave en stor international gamling week er ifølge Bellagroup og Wonderful Copenhagen at interessen for gaming er i eksplosiv vækst. Under Corona epidemien steg antallet af voksne danskere som gamer med 90.000. Især blandt yngre kvinder, hvor antallet af gamere blev femdoblet til 37.000.. Antallet af udøvere i foreningsregi er steget fra 2300 i 2017 til 8900 i 2020 og fortsætter med at stige kraftigt. Der er nu mere end 200 registrerede esportsforeninger i Danmark.

Samtidig har mange af verdens allerbedste esporthold danske gamere på holdet. Det gælder f.eks. Astralis, Herioic, North og Team Liquid. Verdens absolut vigtigste udviklingsplatform til spil er dansk (Unity), og nogle af verdens dygtigste spiludviklere ligger i Greater Copenhagen, f.eks. IO Interactive, Sybo, Tactile og Playdead.

Det forventes at eventet er økonomisk bæredygtigt efter fire år. I år ventes der at være 15.000 deltagere, men i 2026 skal tallet være vokset til 35.000

Handler om meget mere
Copenhagen Gaming Week skal ikke bare handle om gamling. Der skal også sættes fokus på gamling i forbindelse med uddannelse og karriere, bæredygtighed, erhvervsudvikling, sundhed og motion og gamling som et led i branding. Alt sammen arrangeret af partnere i projektet, imens Copenhagen Gaming week selv står for de de store og primære events i Bella Center. 

I det hele taget mener arrangørerne, atgaming er meget mere end “forestillingen om en nørdet drengeverden dyrket på dårlig mad og for lidt søvn i teenageværelser for lukkede døre”.
“Gaming er fællesskab og opbygning af sociale relationer og færdigheder, som rækker langt ud over den fysiske vennekreds. Gaming er underholdning på niveau med alle andre former for sport. Gaming er en sport, som kræver motion og sund kost som alle andre sportsgrene for at blive god. Gaming er elitesport, som dyrkes på samme ambitiøse niveau som alle andre kendte sportsgrene,” står der blandt andet.

Projektet er ejet og garanteret af Bellagroup, og medfinansieres af Wonderful Copenhagen. Desuden er der netop søgt om et tilskud fra Københavns Kommune på tre mio. kroner. Projektet er også i positiv dialog med Dansk Erhverv, Dansk Industri, Astralis, Copenhagen Capacity, Cph Games, Blast, Dreamhack,PAX, TwitchCon, EsportBar, ITU, DR, Aalborg Universitet m.fl

Translate »