Internettet i dag: Er du sikret den rette forbindelse?

sponsor speedtest internetNår vi i dagens Danmark omtaler internettet, er det unægtelig en anden samtale, end det var for blot få år siden. Den online tilstedeværelse er for alvor blevet global, og man kan pludselig få informationer om noget, der er sket på den anden side af jordkloden, i løbet af få sekunder, uden at man skal gøre andet end at åbne sin telefon med få klik. 

Men det betyder også, at markedet for internetudbud er blevet en verdensomspændende industri, hvis brugere er afhængige af, at der ikke er større komplikationer i forbindelse med opretholdelsen af den konstante tilslutning. Og det lægger utvivlsomt pres på de aktører, der har sat sig for at sikre netop denne internetforbindelse.

I artiklen her har vi fokus på, hvordan markedet for internetudbud har ændret sig i en retning, der gør det nemmere at være bruger. Vi kigger ind i gennemsigtigheden i markedet samt målbarheden af den kvalitet, der tilbydes lokalt og på verdensplan – og på baggrund af dette hvorledes en tidligere uhåndgribelig service pludselig bliver ret målbar.

Hastighedstest: Sådan fungerer dit internet

Er du selv i tvivl om, hvordan en sikker og stabil internetforbindelse garanteres? Spørgsmålet om internethastighedens kvalitet er svær at besvare – og uanset om man er privat eller erhverv, er det ikke et spørgsmål, hvis svar man kan sætte to lighedsstreger under. For selv med guidance fra en fagekspert kan det være relativt uigennemsigtigt for de fleste, hvis man ikke ved, hvad man skal forholde sig til, når man vælger hastighedsstørrelse.

Det er her, at hastighedstest og speedtest kommer ind i billedet. For udover at være effektiv i en evaluering af, hvilken hastighed man får, er det også et værktøj, man løbende kan bruge i forbindelse med evaluering af, om man har behov for hurtigere internet, eller om man faktisk kunne nøjes med langsommere internet.

Denne funktion har længe været ønsket og forventet i den offentlige debat. Men den har faktisk også været et hjælpemiddel for udbyderen, der med den in mente kan understøtte en sikker løsning for brugeren. Dermed har man nemlig selv mulighed for at teste forbindelsen i det daglige, og man kan forholde sig til eventuelle begrænsninger i forbindelsen, der kunne skyldes, at man muligvis har valgt en løsning, der ikke er helt tilstrækkelig.

Sådan bruger du en hastighedstest

En hastighedstest eller speedtest er egentlig ikke vildt kompliceret at benytte, hvis man som forbruger ønsker at tjekke sin reelle internethastighed. Men resultatet heraf kan dog stadigvæk være svært at gennemskue, hvis man ikke er bekendt med de faktorer, der kan have indflydelse på hastigheden.

Langt de fleste hastighedstests vil dog komme med delkonklusioner på forbindelsen, og hvis man forholder sig til disse, kan man få et ret godt indblik i, hvad der kan være årsag til en ringere forbindelse. På den måde er hastighedstesten også et ret effektivt værktøj til bekæmpelse af langsomt internet – og man kan hele tiden forholde sig til, om det er forbindelsen eller evt. en ekstern router, der er årsagen. Er man dog i tvivl, tilbyder også langt de fleste internetudbydere rådgivning på support.

Translate »