Isabella er din betjent i Ørestad

Skrevet af: Jakob Korshøj

Ørestad Avis har været med på patrulje med Ørestads egen lokalbetjent, Isabella. Turen går forbi streethallen og Field’s, og hun har et særligt fokus på unge, der ryger hash og begår hærværk.

Ørestad har sin helt egen lokale betjent, Isabella. Ørestad Avis har været med på patrulje sammen med Isabella og hendes kollega David, der en del af ordningen Din Betjent, som skal bringe borgere og politi tættere på hinanden og styrke trygheden lokalt.

Hver dag tager Isabella på gåpatrulje i Ørestad, hvor hun blandt andet lægger vejen forbi skolerne, streethallen og Field’s. Her tager hun en snak med beboerne for at løse de lokale problemer, der optager dem:

“Vores arbejde som nærbetjente er i langt højere grad at forebygge, at unge i Ørestad havner i kriminalitet, end det er at fange og anholde kriminelle. Derfor er vi også mest på gåpatrulje, så vi kan møde folk i øjenhøjde og ikke gemmer os bag en bilrude,” siger Isabella.

Hærværk og hash i streethallen
Gåpatruljen starter ved Ørestad Streethal, hvor mange unge hænger ud hver dag, og hvor Isabella har haft sit fokus et stykke tid. Her er der udfordringer med, at de unge maler grafitti og ryger hash på toiletterne:

“Hvis der som her i streethallen har været problemer med hærværk og utryghed i en længere periode, kommer vi forbi og øger synligheden og tager en snak med de unge mennesker, så vi kan lære dem bedre at kende, og så de også kan lære deres lokale betjente bedre at kende og få taget hånd om problemerne,” fortæller Isabella ved toiletterne i streethallen, hvor de oprindeligt hvide vægge er fyldt med grafitti, og overvågningskameraet er malet over med sort.

“De unge kan godt være undrende, når vi kommer herude, men de er også nysgerrige på den gode måde. Vi er her for at skabe tryghed og for at få dem til at stole på os, inden de evt. roder sig ud i noget skidt. Så kan de også tage fat i os, hvis de ikke selv har nogle voksne i deres kreds, de kan gå til,” siger Isabella.

Samarbejde med skoler og forældre
Isabella og de lokale betjentes primære arbejde er forebyggelse af kriminalitet og tryghedsskabende patruljering, hvor de også i forbindelse med SSP har en tæt dialog med samarbejdspartnere på skolerne, Ørestad Gymnasium, ungdomsklubberne og vagterne i Field’s.

“Hvis skolelederne eller nogle forældre har oplevet nogle tendenser blandt en gruppe unge eller i et område, kan de komme til os, og så kan vi komme og være synlige og have ekstra fokus i det pågældende område. Vi kommer også ud og holder foredrag for de unge om eksempelvis den kriminelle lavalder,” siger Isabella.

De har også en mobil politistation, som er en større vogn, de kan komme ud med til et sted, hvor der har været en særlig utryghed:

“Vi holdt foran Field’s forleden, fordi der har været nogle utryghedsskabende unge, som vagterne også har haft problemer med. Derfor kom vi ud og snakkede med vagterne men også med beboerne, og vi oplevede, at folk var glade for, at vi var tilstede.”

Hun lægger vægt på, at Din Betjent ikke er et sted, man skal ringe til, hvis man skal bruge politiet akut eksempelvis i forbindelse med indbrud. Der skal man ringe 112 eller 114: “Vi arbejder med langsigtede løsninger og forebyggelse,” siger Isabella.

Fester I Field’s parkeringskælder
Næste stop på gåpatruljen er Field’s, hvor Isabella og David starter på øverste etage med alle restauranterne: “Det er klart, at det er fedt for de unge at hænge ud her, og derfor kan vi også nemt komme i kontakt med dem her,” fortæller David.

“Og når vi lærer de unge at kende, så kan vi også nemt være ekstra opmærksomme, hvis vi observerer nogle af dem, vi har haft fat i før,” fortæller David.

Efter en hurtig runde på toppen af Field’s lægger Isabella og David vejen forbi vagtkontoret i Field’s. Her tager de en kort status med vagterne, der kan fortælle, at de stadig i høj grad oplever unge, der ryger hash og spiller høj musik i p-kælderen. Der er blandt andet en bagudgang, som de unge kan stikke af gennem, og det skal der gøres noget ved, fortæller en af vagterne.

Vagterne oplever ofte, at de ikke bliver mødt med respekt, når de møder de unge mennesker, der opholder sig til gene i p-kælderen, og derfor kan det være nødvendigt at kontakte den lokale betjent.

Efter status med vagterne hopper Isabella og David på elevatoren ned til p-kælderen, hvor de går en runde:

”Nogle gange møder vi unge, der står i en gruppe, og ofte kan de forklare, at de har været ude at shoppe og ellers er på vej hjem. Men hvis de ikke lige kan forklare, hvorfor de er der, så skal vi lige være ekstra opmærksomme og tale videre med dem,” siger Isabella.

Hun fortæller også, at Ørestad generelt er et roligt område uden kriminalitet: “Det er mere de unges småkriminalitet som at ryge hash og begå hærværk, og hvis vi kan forbygge det og skabe et godt forhold til de unge, så færre bliver hevet med ind i det der, så er vi tilfredse.”

This describes the image
Isabella patruljerer jævnligt i og omkring Field’s.

Mit job er fedt
På vej ud af Field’s stopper en dame Isabella og fortæller, at der er store problemer med ulovlig parkering på midterrabatten på Asger Jorns Allé i Ørestad Syd, som hun mener er meget farligt. Det vil politiet arbejde videre med ved at få sat mere skiltning op og komme ud og være til stede i området, fortæller Isabella til damen.

”Det var et godt eksempel på vores tilstedeværelse som gående patrulje. Så bliver vi i langt højere grad mødt af borgerne, end hvis vi bare sad bag ruderne i vores bil,” siger Isabella efter at have talt med damen.

Isabella har været ansat i Københavns Politi i tre år, og de seneste tre måneder har hun været Ørestads lokale betjent:

”Det er det fedeste job at være lokalbetjent og have den her relation til Ørestads borgere. Jeg har altid vidst, at det at arbejde forebyggende med de unge, har jeg altid skullet. Så det er skønt at være her nu og gøre en forskel.”

Der er i alt tre betjente tilknyttet Ørestad og Islands Brygge, hvor de samarbejder. De forskellige betjente kan derfor tage over for hinanden, så der altid er en lokal betjent i Ørestad. Betjentenes arbejdstid er fra kl. 08-23.

“Man kan altid ringe for at få en god vejledning, eller hvis man har oplevet problemer eller utryghed. Og alle kan ringe. Det er netop nærhed, der er hele vores koncept,” afslutter Isabella.

De lokale betjente har et direkte nummer, man kan ringe til. Isabellas nummer er: 20 31 36 86.

Din Betjent kan i øvrigt kontaktes på tlf. 30 61 92 80

Læs mere om Din Betjent her.

Close