Jule- og vinterlysene tændes i disse dage

Ørestads grundejerforeninger tænder for julebelysningen. I år er belysningen udvidet, så flere af bydelens grønne områder er med. Og lyset holdes tændt indtil marts næste år.

I 2023 har Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter haft mulighed for at etablere strøm, så Parkpladsen på hjørnet af Ejler Billes Allé og Richard Mortensens Vej har fået julelys i år.  

Desuden kommer der ny belysning i domen og Prismehaven ved V-Huset i Ørestad City. I Ørestad Nord var der ikke julelys sidste år, men den er tilbage i år med belysning langs Universitetskanalen og flere steder på Grønningen.

Her kan man opleve julebelysningen:

  • Kanalen og sivegaden langs med Københavns Universitet, IT-Universitetet og DR Byen
  • Juletræ og ”flydende juletræ” på Grønningen
  • Langs med kanalerne på Ørestads Boulevard og Robert Jacobsens Vej
  • Broerne på Robert Jacobsens Vej (Foto fra 2022 herover)
  • Træøen ved Ørestad Gymnasium
  • Prismehaven og domen ved V-Huset
  • Udvalgte træer ud for Brasseriet 8Tallet
  • Udvalgte træer ved Parkpladsen på hjørnet af Ejler Billes Allé og Richard Mortensens Vej
Fotos fra jule- og vinterbelysningen sidste år. Her er det øen foran Ørestad Gymnasium. (GFS Ørestad)

Bliver der til marts
“Lys i vintermørket kan være med til at give os lyst til at gå en tur, bruge byen og bakke op om de lokale forretninger. Derfor prioriterer grundejerforeningerne julebelysning steder, hvor mennesker samles, og hvor belysning er praktisk muligt. Det er også en fast tradition at holde fast i lysene helt ind til marts, så der er ofte lidt uenighed om, hvorvidt vi skal kalde det jule- eller vinterlys,” forklarer Pia Vannacci Elnif, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

Lyspartner
I 2022 indgik Grundejerforeningerne Ørestad City, Ørestad Arenakvarter og Ørestad Syd et nyt samarbejde med virksomheden Juleministeriet, som også står for julelys i Tivoli og på Strøget.
“I mange år er der blevet indkøbt flere lyskæder år for år, men det var lidt tilfældigt, hvordan det udviklede sig. Det har vi lavet om på. Sammen med Juleministeriet udviklede vi sidste år en ny plan for lysudsmykningen, og den har vi så bygget videre på i år,” siger Pia Vannacci Elnif.

Ikke alle steder har strøm
Selv om der er mange ønsker og drømme til Ørestads julebelysning, er der et praktisk benspænd, som gør det svært at indfri alle foreningernes lysdrømme. 
“Den største praktiske udfordring er faktisk strøm. Det er slet ikke alle steder, at der er strøm. Så det er altid lidt det muliges kunst, vi er ude i, når vi skal have julelys op. At etablere ekstra strøm kan nemlig være en væsentlig økonomisk udskrivning,” fortæller sekretariatslederen.

I Byparken tændes lyset under Grundejerforeningen Ørestad Citys julearrangement i parken fredag den 1. december. Arrangementet varer fra kl. 16-18. Læs om julefesterne her.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »