Kagesalg på Ørestad Gymnasium indbragte 6000 kr. til Red Barnet

Elevudvalgene på Ørestad Gymnasium får som regel lov til at indfri deres ønsker og prøve ting af, hvis de får en god idé. Det førte til, at en gruppe elever fra gymnasiets kulturudvalg, på kun to spisepauser, samlede over 6000 kr. ind til Red Barnet. Pengene tjente de på at sælge kage.

Af Trine Hvam Madsen

Eleverne åbnede en kagebod i to spisepauser. Forinden havde cirka 30 elever og enkelte lærere meldt sig på bageholdet.

Foto øverst: Kulturudvalget på Ørestad Gymnasium modtog et diplom for den gode indsamling. Mahnoor sidder på første række helt til højre. Sofie sidder midt for, bagerste række. Foto: Trine Hvam Madsen

Mahnoor Naz Perveez og Sofie Svarre Agger fra 2b, er to af de elever, der bidrog til projektet. De er enige om at kagesalget var med til at skabe et godt fællesskab på gymnasiet, fordi elever på tværs af klasser og årgange endte med at melde sig frivilligt til at donere og bage kager og stå i boden på skift.
“Der kom også virkelig mange elever og købte noget i vores bod. En del donerede faktisk bare penge uden at købe kage. Mange gav også mere, end det kagen egentlig kostede. Kagesalget blev en succes, både fordi vi samlede penge ind til et godt formål og samtidig gav eleverne mulighed for at bidrage. Enten ved frivilligt at bage kager eller ved at donere penge til Red Barnet,” forklarer Mahnoor.

“Det kom faktisk bag på os, hvor stor opbakning, der var til vores idé. Vi havde regnet med at tjene højst 3000 kr. Men endte op med mere end det dobbelte. Jeg tror, vi laver en lignende indsamling næste år,” siger Sofie.

Både Sofie og Mahnoor håber at Kulturudvalget næste år vil vokse sig endnu større, og at mange forskellige elevtyper vil deltage i arbejdet.
“Vores udvalg handler jo i udgangspunktet om, at vi allesammen kan have et godt fællesskab og være ligestillede,” siger Mahnoor.
“Vi håber, der kommer en masse friske 1.g’ere næste skoleår, der interesserer sig for positive kulturmøder og aktivisme, som vil være med. Det behøver ikke kræve så meget af folk,“ siger Sofie.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »