Vi vil alle gerne leve og spise mere bærdygtigt – det er bare svært at ændre vanerne. Nu vil KAY’S hjælpe den travle beboer og medarbejder med at købe. lave og smage god, økologisk og sund mad. Dertil kommer nye tilbud som fredagsbar og fælles spisning.
Ligger der en økologisk landhandel med eget bageri og café midt i det travle Ørestad City?
Ja, det gør der. KAY’s på Arne Jacobsens Allé er for nylig genstartet med Madkastellet som forpagter, og samtidig er konceptet blevet slebet skarpt.
Butikken og madstedet har hele tiden tilbudt økologiske varer, men nu skal sortimentet være 100% økologisk. Samtidig bages der brød og kager på biodynamsik Aurion mel i eget bageri.
Madkastellet laver i forvejen måltider til de tre kantiner og 4000 medarbejdere i de virksomheder, som bor i Hubnordics ejendomme i Ørestad City. Det betyder at KAY’s kan trække på det centrale køkkens faciliteter hvor der er ansat omkring 25 kokke.

Laboratorium
Men KAY’s har også sit eget lille køkken, og her skal kok Jonas de Neergaard lave spændende retter til KAY’s kunder.
“Vi ser KAY’s som en legeplads og et laboratorium for måltider i den grønne omstilling. Det er svært for os alle at indføre nye madvaner, når man har travlt og bare skal have købt ind og lavet mad hver dag. Men vi tror på, at der bare skal nogle få greb til, før det bliver nemt og velsmagende at spise økologisk og klimabevidst,” fortæller Alexander Piazza, Head of Operations i Madkastellet.
Det store skifte
Madkastellet stod i 2020 for en stor omstilling af kantinerne i Hubnordic. Den normale frokostbuffet med kødpålæg og ostebord blev erstattet af portionsanretninger, hvor det grønne har fået langt større plads.
“Det har taget tid for os alle at vænne os til, men flere og flere kokke er blevet grebet af at lave grøn mad. Det er spændende, blandt andet fordi grøn mad tilbyder mange flere smagsvarianter,” siger Alexander Piazza.
“Vi har også optimeret på andre miljøvenlige områder, for eksempel madspild. Det kræver et godt overblik et sted som her, hvor du aldring ved hvor mange af de 4000 brugere, der er på hjemmearbejde,” forklarer han,

Fra kantine til landhandel
Med overtagelsen af KAY’s har den store kantinevirksomhed fået et lille laboratorium for gode råvarer og hygge.
“Folk skal lære os at kende som et sted både for medarbejdere og beboere, hvor der hver gang sker noget nyt. Om vi så laver bålfad, bager biodynamisk eller afprøver nye kaffesorter. Et lille sted, hvor der er lidt mere tid og lidt mere overskud. Det handler som altid i denne branche om værtskab – kunsten at gøre gæsterne glade og få dem til at slappe af,” siger Alexander.
KAY’s holder netop i denne uge sin anden fællesspisning torsdag og fredagsbar fredag. Det er planen at der skal være fællesevents hver uge fremover.
KAY’s, Kay Fiskers Plads 22. Mandag–Torsdag: 7.30–18.00. Fredag: 7.30–20.00 (fredagsbar). Lørdag–Søndag: Lukket. Priser: BMO & Kaffe – 65 kr.. Sødt & Kaffe – 55 kr.
Fredag eftermiddag kan man mødes med venner eller kolleger til en drink hos KAY’s. Landhandelen har biodynamiske grøntsager, saft, konserves og specialiteter. Ved fællesspisningen dækkes der langbord til 50, og der bliver kælet for den grønne menu. Find også KAYS på Instagram.








