Kirke skal bygges i Arenakvarteret

Om 5-7 år har Ørestad sin egen permanente kirke i Arenakvarteret

Snart er der første gudstjeneste i Ørestads nye midlertidige krkerum i 8Tallet. Men samtidig er planerne for en permanent kirke godt på vej. Kirken skal bygges i Arenakvarteret ved siden af den nye legeplads og tæt på Skovkvarteret.
Det fortæller provst for Amagerbro Provsti, Michael Krogstrup Nissen, som også er sognepræst ved Islands Brygge Sogn. Ørestad tilhører Islands Brygge Sogn efter en sogneændring sidste år.
“Det er ikke så tit, der bygges kirker i Danmark, så det er en spændende opgave, at skulle være med til at skabe en kirke i Ørestad. En kirke består nemlig ikke kun af en bygning, men primært af engagerede mennesker”, siger Michael Krogstrup Nissen til websitet skovkvarteret.dk.

Lang proces
Provsten forventer at byggegrunden købes i år. Men derefter starter en lang proces med planlægning, høring hos forskellige myndigheder og valg af arkitekt mv.
“Der skal først og fremmestvære nogle mennesker som tager ejerskab på det, ønsker kirken og engagerer sig i den, for at det giver mening. Men engagerede mennesker med den rette pionerånd er der heldigvis mange af her i området,” siger Michael Krogstrup Nissen.

Nabo til kirken
Provsten bliver i øvrigt næsten nabo til den nye kirke i Arenakvarteret. Hans præstebolig ligger nemlig i Skovkvarteret.
Indtil den nye kirke er bygget, vil Kirken i Ørestad byde velkomme i et midlertidigt kirkerum i 8Tallet.
Menighedsrådet er i fuld gang med at indrette kirkesalen, og kan snart invitere til den førse gudstjeneste. Ørestads ‘egen’ sognepræst er Rikke Weissfeld, som har været præst i Sundby Kirke de seneste fem år.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »